Krychus Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 Witam. Proszę o identyfikację koperty od zegarka. W szczególności interesuje mnie, jeśli to możliwe do odczytania:- kraj pochodzenia- producent- przybliżony rok/wiek, w którym zegarek mógł zostać wykonany
Szybkizpodlasia Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Kraj pochodzenia - Rosja Carska , ponieważ próba 84 to carska próba srebra. Daj fotke drugiej strony.
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 Ok, dzięki wielkie! O fotkę postaram się jutro...Pozdrawiam, K.
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 W końcu chyba coś znalazłem. https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum25/swiss_hallmarks.jpgCytując tyfusa z wątku: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=700519tak, Szwajcaria - na wstawionym zdjęciu, wszystkie cechy są szwajcarskie.Nie rozumiem - próba ruska, a cechy szwajcarskie?Pozdrawiam, K.
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 Przepraszam, niedopatrzenie. 84 to proba carskiej rosji,szwajcar na carski rynek.Czyli ID rozwiązana. Podziękował!
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 Witam. Proszę o identyfikację koperty od zegarka. W szczególności interesuje mnie, jeśli to możliwe do odczytania:- kraj pochodzenia- producent- przybliżony rok/wiek, w którym zegarek mógł zostać wykonany
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 Cała koperta tak się prezentuje. Cienka, wytłaczana blaszka, motyw - po środku jakieś kwiaty, liście, żadnych napisów. Z tyłu, a właściwie od środka, kilka bić.
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 Numer 54296, 7 odwrócona o 90 stopni w lewo w stosunku do numeru.
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 I część najbardziej kontrowersyjna. Pis lub niedźwiedź, pod brzuchem jakiś punkt, w którym jest prawdopodobnie cyfra 1,4,7 lub 9 lub dwucyfrowa liczba. Z góry dziękuję za informacje, K.
Pytanie
Krychus
- kraj pochodzenia
- producent
- przybliżony rok/wiek, w którym zegarek mógł zostać wykonany
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.