Skocz do zawartości

Delta 4000

jopek77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zebrałem się do kupy". Proszę bardzo.

Testowano - moneta 2 marki, moneta 1/2 silber groschen, polmos od żubrówki (ja tego, ehem... runku" z biedronki osobiście nie tykam, mam tylko polmosy)

Napisano

A tera polmosik. Na płasko, na największej powierzchni najwyższe wskazanie było 58. Na sztorc, zjeżdżają do ok. 46-49.

Polmosy niestety biją niżej jak grube srebro i nikt mnie nie przekona, dlatego opuścić grubego srebra nie opuścimy.

Tylko musimy przyjąć to, że mówimy tu o sytuacji w powietrzu. W gruncie może wyglądać to zupełnie inaczej, podobnie, jak zależnie od detektora. Ale odnosząc się do ogółu fisherków, sytuacja ma się jak wyżej.

W tekneticsach faktycznie może wystąpić przesunięcie, bo żelazo kończy się dopiero na 40. Niestety, nie mam całego tekneticsa - tylko części - więc testu wykonać nie mogę.

Z góry dziękuję za uwagę, K.

Napisano
Kol.Jopek pytał o 4000 więc takie argumenty w salonie mogą powalić na kolana takich co dopiero zaczynają tak jak Kolega.
Ile kolega lat poszukuje jeśli to nie tajemnica?Ile miał w ręku w ręku"powtarzam wykrywaczy bo ja chyba więcej lat już mam w zawodzie" niż kolega życia.
Nie jest oczywiście regułą doświadczenie i wiek.Są wyjątki.
Pzdr.
Napisano
Ile kolega lat poszukuje jeśli to nie tajemnica?

Ze 3,5 roku.

Ile miał w ręku w ręku"powtarzam wykrywaczy

Dużo. Obeznać się naprawdę porządnie miałem możliwość z 5, PI nie licząc.

bo ja chyba więcej lat już mam w zawodzie" niż kolega życia.

Bardzo możliwe - nie zaliczam się do tych starszych wyjadaczy" :)

Dlatego napisałem, że w Delcie zapewne będzie to wyglądać inaczej - i byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdr, K.
Napisano
Bardzo możliwe - nie zaliczam się do tych starszych wyjadaczy" :)

Dlatego napisałem, że w Delcie zapewne będzie to wyglądać inaczej - i byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdr, K.
Kolega pyta o Delta 4000 a kol.klepie bzdety w powietrzu na podstawie tylko f2.
Jaki to ma merytoryczny wymiar.
Pzdr.
Napisano
Tak nisko nie bije polmos , w delcie bynajmniej sie nie spotkałem nawet w powietrzu sprawdzałem w granicach 74 - 84 w zależności od położenia aa tą Markę bije w granicach 90- 94 .
Nie porównuje f2 do delty bo to nie ma sensu załóż sobie inny wątek do swojego f2
Napisano
w powietrzu sprawdzałem w granicach 74 - 84 w zależności od położenia aa tą Markę bije w granicach 90- 94 .

No to sam widzisz - nie względem każdego srebra polmos bije wyżej. Są wyjątki", czy jak to tam nazwać.

K.
Napisano
Kolego dzieci3 skoro jesteś taki doświadczony i obyty to może podzielisz się swoją wiedzą, bo na razie pokazałeś że potrafisz się przechwalać i tyle. Argumenty? Przykłady?

Kolego Krychus dziękuję za odpowiedzi. Twój test zmotywował mnie do kilku porównań i wyszło, że nie ma reguły na tecknetiksie bo jedne polmosy(srebrego koloru, biją nisko) w okolicach 52, a drugie (koloru złotego) wysoko, ponad 75. Wyszło, że niektóre z nich biją wyżej niż mój srebrny krzyżyk od łańcuszka +/- 72. Wychodzi na to że nie ma reguły i trzeba kopać wszytko.

Kolego emsioo dzięki za konstruktywną polemikę ;] Przypomniałeś że co wykrywacz to obyczaj" i nie można porównywać 2 różnych wykrywaczy bo każdy wskazuje co innego na tym samym przedmiocie.

Dzięki za odpowiedzi panowie i więcej dystansu kolego dzieci3...
Pozdrawiam.
Napisano
Witam!
Powiem tylko tyle - niekopanie sygnałów pokrywających się z sygnałami które mogą być polmosami tak czy srak ułożonymi to AMATORSZCZYZNA. Wszelka polemika na ten temat jest po prostu śmieszna.
Pozdrawiam Mario
Napisano
Dziękuję za Twoją wypowiedz, ale sami już do tego doszliśmy;]

BTW: Jestem amatorem i się tego nie wstydzę. Wykrywacz to nie mój sposób na życie tylko hobby, więc mogę sobie pozwolić na AMATORSZCZYZNĘ ;]
Napisano
Witam!
Nie chciałem nikogo urazić jeżeli tak się stało to przepraszam. Moim celem jest dobitne uświadomienie kolegom i poddanie pod rozwagę że za tymi sygnałami mogą kryć się różne przedmioty. Niedawno na zakresie polmosów 76-82 znalazłem srebrny wisiorek oraz obrączkę.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie