Krychus Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Zebrałem się do kupy". Proszę bardzo. Testowano - moneta 2 marki, moneta 1/2 silber groschen, polmos od żubrówki (ja tego, ehem... runku" z biedronki osobiście nie tykam, mam tylko polmosy)
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Pierwsza leci 2 marki. zależy jak się machnie, na płasko najczęściej w granicach 80.
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 A tera polmosik. Na płasko, na największej powierzchni najwyższe wskazanie było 58. Na sztorc, zjeżdżają do ok. 46-49. Polmosy niestety biją niżej jak grube srebro i nikt mnie nie przekona, dlatego opuścić grubego srebra nie opuścimy.Tylko musimy przyjąć to, że mówimy tu o sytuacji w powietrzu. W gruncie może wyglądać to zupełnie inaczej, podobnie, jak zależnie od detektora. Ale odnosząc się do ogółu fisherków, sytuacja ma się jak wyżej. W tekneticsach faktycznie może wystąpić przesunięcie, bo żelazo kończy się dopiero na 40. Niestety, nie mam całego tekneticsa - tylko części - więc testu wykonać nie mogę. Z góry dziękuję za uwagę, K.
dzieci3 Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Kol.Jopek pytał o 4000 więc takie argumenty w salonie mogą powalić na kolana takich co dopiero zaczynają tak jak Kolega.Ile kolega lat poszukuje jeśli to nie tajemnica?Ile miał w ręku w ręku"powtarzam wykrywaczy bo ja chyba więcej lat już mam w zawodzie" niż kolega życia.Nie jest oczywiście regułą doświadczenie i wiek.Są wyjątki.Pzdr.
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Ile kolega lat poszukuje jeśli to nie tajemnica?Ze 3,5 roku. Ile miał w ręku w ręku"powtarzam wykrywaczyDużo. Obeznać się naprawdę porządnie miałem możliwość z 5, PI nie licząc. bo ja chyba więcej lat już mam w zawodzie" niż kolega życia.Bardzo możliwe - nie zaliczam się do tych starszych wyjadaczy" :) Dlatego napisałem, że w Delcie zapewne będzie to wyglądać inaczej - i byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Pozdr, K.
dzieci3 Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Bardzo możliwe - nie zaliczam się do tych starszych wyjadaczy" :) Dlatego napisałem, że w Delcie zapewne będzie to wyglądać inaczej - i byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Pozdr, K.Kolega pyta o Delta 4000 a kol.klepie bzdety w powietrzu na podstawie tylko f2.Jaki to ma merytoryczny wymiar.Pzdr.
Krychus Napisano 4 Maj 2012 Napisano 4 Maj 2012 Jaki to ma merytoryczny wymiar.Taki, że nie we wszystkim polmosy iją" wyżej od danych sreberek ;))Pozdrawiam, K.
emisoo Napisano 5 Maj 2012 Napisano 5 Maj 2012 Tak nisko nie bije polmos , w delcie bynajmniej sie nie spotkałem nawet w powietrzu sprawdzałem w granicach 74 - 84 w zależności od położenia aa tą Markę bije w granicach 90- 94 . Nie porównuje f2 do delty bo to nie ma sensu załóż sobie inny wątek do swojego f2
Krychus Napisano 5 Maj 2012 Napisano 5 Maj 2012 w powietrzu sprawdzałem w granicach 74 - 84 w zależności od położenia aa tą Markę bije w granicach 90- 94 . No to sam widzisz - nie względem każdego srebra polmos bije wyżej. Są wyjątki", czy jak to tam nazwać. K.
aro89aro Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 Kolego dzieci3 skoro jesteś taki doświadczony i obyty to może podzielisz się swoją wiedzą, bo na razie pokazałeś że potrafisz się przechwalać i tyle. Argumenty? Przykłady?Kolego Krychus dziękuję za odpowiedzi. Twój test zmotywował mnie do kilku porównań i wyszło, że nie ma reguły na tecknetiksie bo jedne polmosy(srebrego koloru, biją nisko) w okolicach 52, a drugie (koloru złotego) wysoko, ponad 75. Wyszło, że niektóre z nich biją wyżej niż mój srebrny krzyżyk od łańcuszka +/- 72. Wychodzi na to że nie ma reguły i trzeba kopać wszytko.Kolego emsioo dzięki za konstruktywną polemikę ;] Przypomniałeś że co wykrywacz to obyczaj" i nie można porównywać 2 różnych wykrywaczy bo każdy wskazuje co innego na tym samym przedmiocie.Dzięki za odpowiedzi panowie i więcej dystansu kolego dzieci3...Pozdrawiam.
mariusz1972 Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 Witam!Powiem tylko tyle - niekopanie sygnałów pokrywających się z sygnałami które mogą być polmosami tak czy srak ułożonymi to AMATORSZCZYZNA. Wszelka polemika na ten temat jest po prostu śmieszna.Pozdrawiam Mario
aro89aro Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 Dziękuję za Twoją wypowiedz, ale sami już do tego doszliśmy;]BTW: Jestem amatorem i się tego nie wstydzę. Wykrywacz to nie mój sposób na życie tylko hobby, więc mogę sobie pozwolić na AMATORSZCZYZNĘ ;]
mariusz1972 Napisano 7 Maj 2012 Napisano 7 Maj 2012 Witam!Nie chciałem nikogo urazić jeżeli tak się stało to przepraszam. Moim celem jest dobitne uświadomienie kolegom i poddanie pod rozwagę że za tymi sygnałami mogą kryć się różne przedmioty. Niedawno na zakresie polmosów 76-82 znalazłem srebrny wisiorek oraz obrączkę.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.