basin Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 posiadam pierścionek" z taką monetą jak na zdjęciu.niestety nie wiem czy to moneta, jaką ma wartość i czy w ogóle jest coś wartapierścionek (obudowa monety) jest ze złota próby 585 nic nie mogę znaleźć na ten temat w interneciemoneta wygląda na złotą pozdrawiam i proszę o pomoc w uzyskaniu informacjiinformacje z monety:1717-1780 maria-theresia imperatr ix rom 1963
basin Napisano 29 Kwiecień 2012 Autor Napisano 29 Kwiecień 2012 lichy aparat, na żywo wygląda to dużo lepiej poza tym jestem ciekaw próby monety bo znalazłem gdzieś w necie ze próba może wynosić 750, ale pewności nie mam więc nie wiem czy rozbierać czy nie.
lex Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 nie podałeś wymiarów co nie ułatwia sprawy , ale jest to złotymedal Marii Teresy - Austria- prawdopodobnie o próbie złota 986 wadze 3,6g i średnicy 20mm spróbuj zrobić zdjęcie drugiej strony i podaj wymiary będzie łatwiej .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.