Skocz do zawartości
  • 0

lampka wózka sokół 600 1000 czy takie były ?

Danger

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
widzę,że kolega w cuda wierzy- ten wózek to lipa jakich wiele na Allegro; nie było żadnych wózków amunicyjnych do Sokoła - nie ma na to ani jednego dowodu (zdjęcia,rysunki,katalogi,... itd.);
oferta z aukcji to wydumka na złapanie jelenia", który uwierzy w historię wymyśloną przez autora;
co do lampki - Marciniak" produkował dziesiątki jak nie setki lamp, lampek,żyrandoli, na rynek cywilny i wojskowy;
z chęcią obejrzę lampkę kolegi ; ta na fotce jest słabo widoczna a sprzedający od kilku dni nie wysyła zdjęć, o które prosiłem;
Pozdrawiam
Napisano
lampka na pewno nie jest od Sokoła; z tego co widać to chyba tylko gondola jest od 600, może resory; za mało widać; poza tym wózek był doczepiany z lewej strony motocykla
Napisano
Lampka oryginalna stosowana przy sokołach, widziałem już takie lampki przy wózkach kilka razy.
Typ lampki o wiele rzadszy niż te na nóżce.
Moim zdaniem ta jest o wiele ładniejsza!!!
Napisano

tomekignac - powiedz w takim razie gdzie widziałeś takie koła z wzmacnianymi piastami skoro polska motoryzacja jest Ci tak bliska. W katalogu żadnym napewno, a koła 100% zaprojektowane wraz z całym podwoziem właśnie przez przedwojennych inżynierów" mam kilka fotek tej hybrydy która tu trafiła do wątku więc wkleję.

Napisano
na jakiej podstawie kolega sądzi,że lampka jest 'Sokołowa' - bo ktoś sobie zamontował? na podstawie katalogu części - nie jest do Sokoła; a lampek oryginalnych na 'nóżce' jest bardzo mało; ludzie kupują na Allegro lampki sprzedawane jako do S600, a są to wyroby niemieckie i nawet przy sokołowej nie leżały
Napisano

Danger- ja nie mówię o kołach i o korkach Pzinż. ale o wózku jako takim; w/g mnie jest to powojenna myśl konstrukcyjna"; powiem więcej - koła wyglądają mi na przedwojennego Indiana Chief'a (nie pamiętam rocznika) , korki Fiat 508; a o jakości ieruszanego" wózka świadczy podwozie i cała reszta; a,że nie widziałeś nigdy wcześniej takich kół i wózka- to trudno; i nie twierdzę,że ktoś to zrobił na potrzeby aukcji- po prostu , pewnie z niewiedzy pisze głupoty

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie