Danger Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Napisano 25 Kwiecień 2012 mam prośbę do znawców czy lampka jest oryginalna i czy była taka stosowana przy motocyklach sokół (wózkach)
tomekignac Napisano 27 Kwiecień 2012 Napisano 27 Kwiecień 2012 widzę,że kolega w cuda wierzy- ten wózek to lipa jakich wiele na Allegro; nie było żadnych wózków amunicyjnych do Sokoła - nie ma na to ani jednego dowodu (zdjęcia,rysunki,katalogi,... itd.);oferta z aukcji to wydumka na złapanie jelenia", który uwierzy w historię wymyśloną przez autora; co do lampki - Marciniak" produkował dziesiątki jak nie setki lamp, lampek,żyrandoli, na rynek cywilny i wojskowy;z chęcią obejrzę lampkę kolegi ; ta na fotce jest słabo widoczna a sprzedający od kilku dni nie wysyła zdjęć, o które prosiłem;Pozdrawiam
dzieci3 Napisano 27 Kwiecień 2012 Napisano 27 Kwiecień 2012 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=686510#1240515To były te wózki czy to tylko wyobraznia....własne nazewnictwo??
tomekignac Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 lampka na pewno nie jest od Sokoła; z tego co widać to chyba tylko gondola jest od 600, może resory; za mało widać; poza tym wózek był doczepiany z lewej strony motocykla
hansm111 Napisano 30 Kwiecień 2012 Napisano 30 Kwiecień 2012 Jeżeli ten wózek był zrobiony dla potrzeb wojska to na każdym elemencie powinien być nabity orzeł jako odbiór techniczny.
pancerny Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 Lampka oryginalna stosowana przy sokołach, widziałem już takie lampki przy wózkach kilka razy.Typ lampki o wiele rzadszy niż te na nóżce.Moim zdaniem ta jest o wiele ładniejsza!!!
Danger Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Napisano 25 Kwiecień 2012 mam prośbę do znawców czy lampka jest oryginalna i czy była taka stosowana przy motocyklach sokół (wózkach)
Danger Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 tomekignac - powiedz w takim razie gdzie widziałeś takie koła z wzmacnianymi piastami skoro polska motoryzacja jest Ci tak bliska. W katalogu żadnym napewno, a koła 100% zaprojektowane wraz z całym podwoziem właśnie przez przedwojennych inżynierów" mam kilka fotek tej hybrydy która tu trafiła do wątku więc wkleję.
Danger Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 widziałem ten wózek na żywo i takich kół 100% nigdy wcześniej jak i całego podwozia
Danger Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 tomekignac - twierdzisz że ktoś zrobił celowo taką wydumlkę na potrzeby aukcji ???
Danger Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Napisano 28 Kwiecień 2012 widziałem z bliska ten wózek i napewno w całym jego podwoziu nikt nic nigdy nie przerabiał
tomekignac Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 na jakiej podstawie kolega sądzi,że lampka jest 'Sokołowa' - bo ktoś sobie zamontował? na podstawie katalogu części - nie jest do Sokoła; a lampek oryginalnych na 'nóżce' jest bardzo mało; ludzie kupują na Allegro lampki sprzedawane jako do S600, a są to wyroby niemieckie i nawet przy sokołowej nie leżały
tomekignac Napisano 28 Kwiecień 2012 Napisano 28 Kwiecień 2012 Danger- ja nie mówię o kołach i o korkach Pzinż. ale o wózku jako takim; w/g mnie jest to powojenna myśl konstrukcyjna"; powiem więcej - koła wyglądają mi na przedwojennego Indiana Chief'a (nie pamiętam rocznika) , korki Fiat 508; a o jakości ieruszanego" wózka świadczy podwozie i cała reszta; a,że nie widziałeś nigdy wcześniej takich kół i wózka- to trudno; i nie twierdzę,że ktoś to zrobił na potrzeby aukcji- po prostu , pewnie z niewiedzy pisze głupoty
Pytanie
Danger
mam prośbę do znawców czy lampka jest oryginalna i czy była taka stosowana przy motocyklach sokół (wózkach)
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.