marcinodkrywca Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Napisano 21 Kwiecień 2012 Witam mam taki guzik do rozszyfrowania,jedna strona jest gladka,kolor pomaranczowy a na drugiej widnieja lilje,czy tez galazki ,u góry jest napisane rich a na dole orange,czy ktos rozpoznaje? z gory dziekuje za pomoc
sebo_sek Napisano 21 Kwiecień 2012 Napisano 21 Kwiecień 2012 A nie jest to pokrętło od lampy naftowej? Rich - czyli ogień silny, Orange słaby.
tyfus Napisano 21 Kwiecień 2012 Napisano 21 Kwiecień 2012 sebo_sek - raczysz żartować, tak ?guzik produkcji angielskiej, więc te dwa słowa łatwo sobie z tego języka przetłumaczyć i na pewno nie znaczą tego, co ty wymyśliłeś.żeby się nie powtarzać, wystarczy na Forum poszukać :http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=rich+orange&ws=txt&id_forum=all-pozdro-
marcinodkrywca Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Napisano 22 Kwiecień 2012 Ogolnie guzik znaleziony na pozycjach Napoleona,czy jest mozliwe ze wlasnie pochodzi on z jakiegos munduru?
sebo_sek Napisano 22 Kwiecień 2012 Napisano 22 Kwiecień 2012 Tyfus - moje wytłumaczenie JĘZYKOWE miało sens - rich flame, orange flame - Flame to płomień jakby co. Nie stwierdziłem faktu, tylko coś zaproponowałem o wyrocznio wszelkiej wiedzy. Wystarczyło powiedzieć mylisz się, ponieważ...". Przeciez nie chciałem go celowo wprowadzić w błąd. Aż strach się odezwać czasami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.