dropek81 Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 mógłby mi ktoś napisać dokładną instrukcję czyszczenia fosolem chodzi dokładnie o czyszczenie bagnetu
dimmu66 Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Jest na butelce :) Nakładasz pędzlem (UWAGA! ŻRĄCE!), czekasz aż wyżre rdzę (słychać jak syczy), spłukujesz wodą (ewentualnie powtórzyć proces), potem szczotka i płyn do garów (dokładnie by nie zostały resztki) , wysuszyć i zaraz zakonserwować. Można też moczyć ale nie polecam bo łatwo można przesadzić! Ważne! trzeba kontrolować proces na bieżąco bo wyżera zdrowy metal! I jeszcze jedno! Nie niszczy farby więc nadaje się do hełmów, puszek itp
dropek81 Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Napisano 13 Kwiecień 2012 mogę to zakonserwować wazeliną techniczną ?
dimmu66 Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Jak najbardziej! Ja właściwie do białej broni w dobrym stanie tylko tego używam lub oliwy do broni i jak się nie maca łapami to lata może leżeć. Nie polecam WD 40 czy podobnych-na krótką metę bo jak nafta odparuje to lipa
Hebda Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=&ws=txt&id_forum=all
wino1939 Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Do w\\w polecam wpisać: fosol" lub czyszczenie bagnetu" :)PZdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.