dropek81 Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 witam w końcu do mnie doszedł bagnet 98/05 liść" i dopiero teraz zauważyłem że ktoś bestialsko go naostrzył :c i teraz pytanie jak go zakonserwować doszedłem do wniosku iż nie będę usuwał lekkiej kaszki z głowni wg mnie taki bagnet ma swój klimacik :D i jeszcze jedno pytanie czy da się samemu zrobić okładki (mam wujka stolarza) i czy da się samemu zrobić zatrzask ?pozdrawiam dropek81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 sygnaturki słabo widoczne 176 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 sygnatur lepiej widoczna to 3" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 i zdjęcie tylko kawałka naostrzonej nie wiem czy to dobrze nazwe głowni" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 w pierwszym poście chodziło mi o to jak zrobić aby to ostrzenie nie wyglądało tak nienaturalnie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Konserwacja-jak kto lubi-wosk, paraloid, olej do broni itp. Wpisz w szukajkę i wybierz ci Ci spasuje. Myślę, że przy tym stanie każda z wymienionych metod jest dobra. Z tym , że najpierw usunął bym kaszkę. Co do okładzin -zawsze można dorobić, nie będzie problemu , choć można kupić na Al.. oryginały-w/g mnie to zawsze lepsze. Pamiętaj,że potrzebne będą śruby no i opora. Zatrzask dorobić będzie ciężko i chyba się nie opłaci. Ja bym kupił oryginały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 13 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2012 w takim razie jak usunąć ką kaszkę ? i leciutką rdzę w jednym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Ja bym to zrobił Fosolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Stan jest nie najgorszy więc ja po Fosolu i umyciu zabezpieczył bym wazelinę techniczną(bezkwasową) Ale ja to ja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Po co męczyć kwasem jak można zrobić auto/elektrolizę?? Bagnet na tym nie straci, a kwas to kwas. Z ostrzeniem nic niestety nie da się zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 Najpierw go wyczyść, bo czym byś nie posmarował, to będzie się sypał.Z ostrzeniem da się coś" zrobić (uwaga tylko dla ludzi o mocnych nerwach:)- zanurz to ostrzenie w kwasie np. solnym, trochę podeżre szlif i będzie wyglądał prawie jak reszta...PZdrPs. Wiem, ze to nie jest rada z serii mądrych, ale zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.