xen Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Witajcie.Jest to dość dziwna zagadka, więc proszę o pomoc.Mój śp. pradziadek zakupił stary folwark (dwór) w okresie powojennym (na jego domu widnieje metalowa wstęga z rokiem 1948.) . Nigdy dotąd nikt nie biegał po posesji z wykrywaczem, aż pojawiłem się JA.Pierwsze tropy doprowadziły mnie do małej wyrwy po bombie, która zostawiła po sobie w ziemi pełno odłamków, które wykopałem. Sądziłem, że to koniec... Zmysł jednak poprowadził mnie do starych drzew, które rosną nad stawem (mamy ich 3) ale ten 1 okazał się wyjątkowy...Obok owego drzewa wykrywacz wariował. Ciągłe piski itd... Obok 1 ukopałem kilka łusek od mausera, obok 3 to samo, natomiast obok środkowego znalazłem kości (+ bardzo mocny sygnał od wykrywacza), prawdopodobnie człowieka. Czas ograniczał moje poszukiwania więc postanowiłem tam wrócić niebawem...I tu pojawia się pytanie do was.Czy jest możliwe, aby został tam zabity człowiek, a jego zwłoki zostały pochowane właśnie pod tym starym drzewem?Paradoksem jest to, że nikt z żyjących we wsi (myślę o ludziach +70) NIE wie nic o takiej sytuacji...Proszę o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Pokaż zdjęcie tych gnatów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Wieczorkiem Ci podrzuce bjar. odezwij się do mnie na PW jak możesz bo mam jeszcze pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nephilimer Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Za jednym się schował, postrzelał. Za trzecim też. Drugie było mniej szczęśliwe, więc delikwenta tam od razu zakopano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Równie dobrze mogą to być kości zwierząt domowych ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 ja bym obstawil na jakiegos zwierzaka ale bez zdjec ciezko. ale mozliwe jest wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 FOTO.Ciekawe czy ludzkie. Mam też milion innych malutkich kawałeczków takiego samego gatunku kości (czyt. ten sam kolor, dopasowania).Tutaj wstępne 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 fott Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 To miały być foty kości, a nie desek:)Daj dokładniejsze.PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Dokładniejsze wrzuce jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Duży pies, świniak, krowa albo mamut, z tych fotek nic nie wynika, możliwości jest tak wiele, że rozważając je wszystkie minąłby sezon na kopanie. Rozkop i sprawdź, a później bij w dzwony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zainak Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 po czaszce... do celukop dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Ludzkie kości raczej nie były by tak połamane. Według mnie to są kości jakiegoś zwierza. Kiedyś byłem w miejscu gdzie dawno temu stała karczma. Było tam pełno takich i innych kości, a nawet czaszki świń itp. Kop dalej, jak znajdziesz jakieś kości większe,lub charakterystyczne dla człowieka np. jak pisali koledzy czaszkę lub coś innego to wtedy przestaniesz kopać. Chociaż szczerze w to wątpię aby to były ludzkie kości.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Zwierzęce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nephilimer Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 No to epicką historię defensywy za drzewami zakończoną heroicznym zgonem możemy uznać za niebyłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xen Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Dlatego właśnie powstał temat. Żeby się upewnić, dowiedzieć.Bardzo mnie to zdziwiło, że pomiędzy 2 drzewami jest 3 z takim czymś. Potem podrzucę więcej zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.