MilKam88 Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Witam,ostatnio wyszła taka klamerka. Co prawda w nie najlepszym stanie, ale jest i cieszy :) Mam pytanie jak ją wyczyścić i czym, żeby nie uszkodzić? Klamrę przemyłem jedynie w wodzie z mydłem. Zastanawiam się czy na początek nie wrzucić jej do myjki ultradźwiękowej, tylko czy to jej nie zaszkodzi? Czy może w ogóle jej nie ruszać i niech będzie w takim stanie jakim jest?pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Druga strona klamry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Jak do mujki nie wlejesz kwasu to jej nie zaszkodzi. Ja bym ją namoczył w ropie i poczekał.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Nie no żaden kwas :P Mam profesjonalną myjkę z podgrzewaniem temperatury, ale używam jej w pracy do innych celów niż czyszczenie fantów i dlatego pytam. Bo jeżeli mam ją zniszczyć to wolę nie ruszać i niech będzie w takim stanie jakim jest. Oczywiście propozycja moczenia w ropie jest nie wykluczona. Liczę na porady kolegów doświadczoncych w tym temacie.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Mocz w spokoju a ocalisz słupek -tak jak mówi przedmówca. Z tego co mi wiadomo na forum klamry zbiera Kolega. Huk 100. Może on ci fachowo pomorze. Pewnie już miał nie jeden taki przypadek w dłoniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2012 No wiem, że kolega Huk 100 ma pokaźną kolekcję klamer i wiedzę w tym temacie i nie ukrywam, że na jego poradę liczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2012 Ale tak jak wspomniałem wcześniej, wolę jej nie ruszać niż zniszczyć. I dziękuje kolegom za wskazówki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.