Jogurt18 Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Napisano 6 Kwiecień 2012 WitamKtóra z tych wykrywek bedzie lepsza, Proxima ver:1.0 czy EuroAce (chodzi o kolorki) i czy Rutus ver 4.0 jest duzo lepszy od 1.0? Pytam się ponieważ miałem wczesniej EuroAce ale sprzedałem i zastanawiam sie czy kupic za 900zł Proxime v1.0.. czy raczej sie nie oplaca brać ? Posiadam jakies 1100zł na wykrywke, moze ktoś z was ma na sprzedaz lub moze polecic jakąś inną ;)Pozdrawiam
Krychus Napisano 6 Kwiecień 2012 Napisano 6 Kwiecień 2012 Która z tych wykrywek bedzie lepsza"Rutus, bezapelacyjnie. czy Rutus ver 4.0 jest duzo lepszy od 1.0"Zależy, o co pytasz, bo zasięgowo to raczej to samo. Pozdrawiam, K.
pawcion123 Napisano 6 Kwiecień 2012 Napisano 6 Kwiecień 2012 Tak się składa że posiadałem ww sprzęty.Odpowiedz Proxima"
Kamiliszaq Napisano 6 Kwiecień 2012 Napisano 6 Kwiecień 2012 Mam Proximę 1.0 znajomi mają 4 i 5. I powiem szczerze ze im przy najwyższej czułości zakłóca a mi nie , zawsze mam Czułość MAX. Jedyna różńica to kilka opcji więcej w menu i inne dźwięki przy włączaniu,sygnałów... i parę rzeczy. Wskaźnik baterii im precyzyjniej pokazuje po za tym nie ma różnicy. Chodziłem 5.0 od kolegi i wolę moją 1.0.
zbyniek Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Chodziłem 5.0 od kolegi i wolę moją 1.0."To już kwestia przyzwyczajenia, bo nie ma co ukrywać, że V5 jest lepsza od V1, chociażby więcej funkcji audio i precyzyjne pokazywanie stanu baterii - jak wspomniałeś.Polecając komuś kanarka rozważam przedział cenowy 400-600zł, zaś w tym wypadku zdecydowanie Proxima. pozdr
MilKam88 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 Proxima będzie na pewno bardziej uniwersalna, ale czy lepsza od euroace na kolror nie wiem...
pawcion123 Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Faktycznie...Miałem Ace 250"Cofam to co powiedziałem!
Krychus Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 ale czy lepsza od euroace na kolror nie wiem..."Lepsza - zależy, co rozumieć pod tym względem. Jeśli chodzi o zasięg, który zresztą nie powinien być głównym zamierzeniem w wyborze - tu raczej wygra rutus, porównując wyłącznie tryby dynamiczne. Brak balansu gruntu swoje robi w euroace. Co do samej deteckji i identyfikacji wydaje mi się, że rutus także będzie miał lepszą. Pozdrawiam, K.
Fiskarss Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Ja mam Rutusa Solarisa i Ace 250 i Ace 250 lepszy o niego na monetki szybkie ustawienie i można szukać w solarisie jest za bardzo namieszane z ustawieniami nie wiem jak jest w proximie ale EroAce Tylko raz ustawiasz i szukasz tak jak w Ace 250 jak tylko na monety brał bym EuroAce łatwy lekki i skuteczny. Uboga dyskryminacja w Ace nadrabia prostotą obsługi Euro napewno nie wygra z minelabami ale prosty i fajny Sprzet , jeśli chcesz prosy wykrywacz to Euro.
Krychus Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Solarisa nie można porównywać do proximy. Chyba w tamtym roku chodziłem z solarisem trochę (któryś post w PPP - ..." co nim odkryłem ciekawego) - i chyba był uszkodzony, ale mimo to obsługa nie jest strasznie trudna. Fakt, jest trochę namieszane szczególnie w trybach pracy ;) Ale w proximie jest to już zrobione elegancko - wszytko masz w menu jak na dłoni, nie ma hybrydy lcd + pokrętła ;)Pozdrawiam, K.
piowo2007 Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Jeżeli szukasz w gruncie piaszczystym i przechodzisz nagle na samą glinę, bez zmiany ustawień gruntu to chyba musi być jakaś różnica... Chociaż teoretyczna. Bo niektórzy nawat na Proximie czy Argo chodzą na ustawieniach fabrycznych... Więc po co niby ręczne dostrajanie do gruntu?
Krychus Napisano 8 Kwiecień 2012 Napisano 8 Kwiecień 2012 Więc po co niby ręczne dostrajanie do gruntu?"Naprawdę - nie chce mi się tego tłumaczyć... Może jutro, o widniejszej porze... Pozdrawiam, K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.