Skocz do zawartości
  • 0

Dokumenty

Diakon227

Pytanie

Napisano
Witam. Dostałem od znajomego kilka dokumentów po niemieckim lekarzu. Czy ktoś byłby w stanie mi coś o nich powiedzieć? Próbowałem je tłumaczyć i widzę że jeden dokument z 35 to potwierdzenie otrzymania krzyża kombatanckiego za I wojnę. Posiadam również dokumenty z czerwonego niemieckiego krzyża
link do zdjęć: http://imageshack.us/f/829/ccf2012040600000.jpg/

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A więc:
Zdjęcie gbdwwg.jpg

Legitymacja/Dla urzędowo powołanego dezynfektora Pana/imię i nazwisko/w miejscowość/miasto data/starosta/podpis

Zdjęcie gsghs.jpg

Miejscowość/data
Proszę Pana aby stawił się w piątek/data/godzina o 11/w celu sprawdzenia w urzędzie zdrowia/
Musi się Pan koniecznie stawić, ponieważ do 30.04 muszę poinformować rząd/inicjały/podpis nie czytelny

Zdjęcie htfmhfd.jpg

Zaadresowana koperta
Pan/Dezynfektor/imię i nazwisko/miejscowość/powiat

Zdjęcie wfghd.jpg

W imieniu fuhrera i kancelarii rzeszy/
Pracownikowi/imię i nazwisko/z miejscowość/
Na podstawie rozporządzenia z 13 lipca 1934 roku na pamiątkę za wojnę światową 1914/1918 przyznaje ustanowiony przez prezydenta feldmarszałka Hindenburga Krzyż pamiątkowy dla walczących na froncie/miejscowość/data/starosta/podpis nie czytelny

Zdjęcie gehjn.jpg

Pan/imię i nazwisko/z miejscowość/od 20 kwietnia do 5 maja 1925 roku uczestniczył w szkoleniu dla dezynfektorów w pruskim instytucie higieny w Gorzowie Wielkopolskim i 5 maja zadał egzamin końcowy z oceną bardzo dobry/
komisja egzaminacyjna/
z lewej przewodniczący/podpis nie czytelny/radca medyczny/dyrektor instytutu higieny
z prawej kierownik/
podpis nie czytelny/
naczelnik działu przy instytucie higieny

pozdro!
Napisano
Witam. Dostałem od znajomego kilka dokumentów po niemieckim lekarzu. Czy ktoś byłby w stanie mi coś o nich powiedzieć? Próbowałem je tłumaczyć i widzę że jeden dokument z 35 to potwierdzenie otrzymania krzyża kombatanckiego za I wojnę. Posiadam również dokumenty z czerwonego niemieckiego krzyża
link do zdjęć: http://imageshack.us/f/829/ccf2012040600000.jpg/
Napisano
Kolego poświęciłem swój czas między gotowaniem szynki, a bieganiem z odkurzaczem, a ty jeszcze masz pretensje że ci podpisów nie rozszyfrowałem?

bo nie rozumiem teraz czegoś...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie