Skocz do zawartości

Sposoby" na skrzynię

Krychus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.W takich okolicznosciach tylko sonda (czytaj metalowy ostry szpic),no i duzo cierpliwosci.Skrzynia bedzie wieksza niz cegla,wiec nakluwanie w obszarze,gzie cos zalega nie powinno byc trudne.Inaczej mowiac w miejscu gdzie poczujesz opor dzgaj co kilka,kilkanascie centymetrow.Jezeli obszar wardego"bedzie w granicach metr na metr,tzn ze cos tam wiekszego zalega.Innej opcji nie ma,trzeba sie pomeczyc.

sonicsquad, esterendensen - też tak właśnie myślałem i... coś będziemy próbować. Najgorsze jest to, że jeśli ta skrzynia" nie jest metalowa, to raczej było z drewna, jak była z drewna, to prawdopodobnie zgniła. I teraz jest mały kolejny kłopot, bo co, jeśli nie będzie czegoś większego, na czym można by szpilę zatrzymać i w efekcie przez przypadkowe nakłuwanie zniszczę naczynia? Czy jest taka możliwość, aby wyczuć na szpili zmiany gruntu z miękkiego na ten ewentualny porcelanowy gruz"? Doświadczony w szpili nie jestem, musiałbym się urodzić 60 lat temu :)

Może jutro postaram się o zdjęcia terenu.

Pozdrawiam serdecznie, K.

Aby przebic sie przez porcelanowy talerz trzeba uzyc sily w obu ramionach.Musialbys naprzec calym cialem na pret,aby cos zniszczyc.Ewentualna porcelanowa drobnica nie grozi juz uszkodzeniem czzegokolwiek.Trzeba po prostu troche wyczucia i samozaparcia w kopaniu.Zycze udanego kopania,hehe.Sam juz przerylem kilka smietnikow p omacku i nie zaluje.Miedzy innymi kopalem na terenie fabryki porcelany w Zarach(Sorau).Cuda wychodzily,na przyfabrycznym smietniku bylo duzo tzw calakow(nieuzkodzone taleze,filizanki,figurki,itp)Jestem teraz za granica,wiec nie podesle zdjec,a kopalem juz jako nastolatek,tzn jakies 20 lat temu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie