Skocz do zawartości

Wykrywacz f4 obsługa

wzllubin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktoś mógł by mi opisać jak ustawienia ustawienia w f4 do gruntu i tryb pracy statyczny i dynamiczny ponieważ mam instrukcje ale po angielsku
Napisano
O ile dobrze pamiętam to w F4 balans gruntu działa tylko w AutoTune, i w tym trybie trzeba go stroić. W dynamiku włączasz i szukasz, ewentualnie wycinasz coś dyskryminacją.
Napisano
Jak 'jak to się robi'? Normalnie.

Przełączasz wykrywacz na Auto Tune. Ustawiasz gałkę w pozycję PRESET i wykonujesz pompkę - unosisz dość szybko cewkę od ok. 5 cm nad ziemia do ok. 25 cm w powietrze. Będzie słychać jakieś tam brzęczenie w głośniku. Teraz kręcąc gałką ustawiasz tak, by ten jęk" ucichł, ale nie zniknął do końca. Wykrywacz jest już dostrojony, można przełączyć się na dyskryminację i szukać. Należy pamiętać, by znaleźć dobry teren na strojenie - pozbawiony wszelkiego metalowego śmiecia.

Tryb Autotune wygląda w skrócie następująco - sygnał jest nieco spowolniony w porównaniu do dynamika, podchodzi pod statyk, jest głębszy jak dynamik, ale aby wykrywać przedmiot nadal jest potrzebny ruch - choć może (a właściwie powinien) być wolniejszy, jak w dynamiku. Na większe rzeczy dobry.

Dynamik - klasyczny, żeby coś wykryć potrzebny jest ruch - to szybki wykrywacz, także w miarę konkretne, szybkie machanie.

Pozdrawiam, K.
Napisano
proponuje strojenie w trybie pint-point na początek jest dużo łatwiejsze a da się go ustawić prawie tak samo jak w all metal mode :) cewkę trzymając 5 cm nad ziemia włączasz pin pointa i i delikatnie przekręcasz pokrętłem z prawej do lewej aż do zaniknięcia sygnału wiodącego i wykrywacz gotowy przełączasz na DISC i już można śmigać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie