Skocz do zawartości

2012 Pierwszy sezon z PROximą 5.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam tofik248 , czy mogł byś zwymiarować ten krzyż z pogiętego pierscionka prawdopodobnie kantynowego , i jak masz taką możliwośc to prosił bym o lepsze zdjęcia tego detalu. Posiadam identycznie zdobiony z aluminium i tez tak powyginany pierścień ale na moim nie było krzyża. Ponadto ten moj ma wygrawerowane liczby 14--16. data wrzucenia zdjęcia 2012-08-27 20:41:33

• Odpowiedzi 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Cześć ten łańcuszek który prezentujesz nad blaszką z LOT to fragment naciągu do wiszącej lampy naftowej - z jednej storny był zaczepiany o obręcz lub ramię przechodził przez rozetę podsufitową i dochodził do przeciwwagi - pozwalalo to na regulację lampy.
Zdrów

fakt carabus łańcuszek pochodzi z lampy-bardzo ładnej zreszta: http://sprzedajemy.pl/ogromna-lampa-naftowa-z-swiecznikami-przeciwwaga,220646 jak tak sie jej teraz przygladam to okazuje sie ze w rzeczach ktore uznalem za ie wiadomo co" mam jeszcze kilka elementów od niej :D. Zdrów!

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Jeszcze przed nowym rokiem udało mi się uratować od przerobienia na żyletki taką oto kolejową lampę karbidową (A.NOWAK & Co WIEN XV). Po wielu zabiegach udało mi się wszytko pootwierać i ją uruchomić :) (foto dalej)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie