zbyniek Napisano 26 Marzec 2012 Autor Napisano 26 Marzec 2012 Piękny gest ze strony białoruskiego rządu, szkoda tylko, że oferta skierowana do Rosjan.http://www.bibula.com/?p=54058Za 100zł w Polsce nie kupisz nawet dobrych butów. pozdr
jacenty2004 Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Jakiś nie zorientowany chyba jesteś. W Polsce też można za 100 złotych kupić czyjś pałac ... i to bez problemu .Jak twoi przodkowie byli tego właścicielami to nie dasz rady ,ale jak masz szwagra ...bierzesz za stówkę i jest twoje i jeszcze wyremontujesz za kaskę z gminy ... bo to zabytek przecież . ps. bez szwagra nie próbuj :)
zbyniek Napisano 27 Marzec 2012 Autor Napisano 27 Marzec 2012 Widocznie jestem :) więc poszukaj dla mnie takiej oferty - bo mam szwagra, a odpalę Ci coś w podzięce:)
jacenty2004 Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 Zbyniek nie chodzi mi o szwagra ...męża siostry ... ten szwgier o którym ja piszę to jest taki lolo, który siedzi za biurkiem i ma pensję z budżetówki (nie napiszę, że tam pracuje i coś pożytecznego robi,bo chyba by mnie piorun strzelił) Taki szwagier ma dojście do papierków ...których Ty nie będziesz miał nigdy . Zaprzyjaźniasz się ze szwagrem , chm... może to już być nawet mąż siostry ... wtedy to jest sprawa rodzinna ... i za 100 zł to sobie możesz kupić co chcesz . Jeden papierek dwa stempelki i jesteś szczęśliwym właścicielem pałacu Zamoyskich albo Radziwilłów ... No dobra trochę przesadziłem ...oni mają dobrych prawników. Ale tak z 80% starej szlachty i posiadaczy ziemskich ma ogromny problem z odzyskaniem swoich maątków ...albo ma już to w dupie ,bo w tym kraju jak coś było twoje to nic teraz nie jest twoje. Ponieważ o to żeby tak było starają się nasi rządzący więc trzeba patrzeć na nich i robić to co oni . Jak masz szwagra to sobie ten pałac kupujesz za stówę ... Ten który ja łyknąłem za stówę był ostatnio szkołą ,ale dzieci już na wsiach w okolicy mało bo większość się na miastowych przerobiła więc wiadomo. Była dyrektorka chciała to kupić ...ale ja więcej mogę ...pewnie wypić... nie ma to jak dobry szwagier :) Czy coś mogę Ci jeszcze wytłumaczyć , czy wszystko zrozumiałeś ?
jacenty2004 Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 Żeby nie było ,że pierniczę... ordynatem majątku był znany astronom polski ,i mam blisko do Radzynia Podlaskiego :)
jacenty2004 Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 A teraz łykam coś bliżej Łomży ... bo fajna twierdza tam była :) Za stówę można mieć co się chce ...jak przed wojną. KOCHAM ten złodziejski kraj :) Chłopaki głosujcie na mnie z bidy nie wyjdziecie :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.