Skocz do zawartości
  • 0

Wieniec z czapki

poldek175

Pytanie

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z jakiego mniej wiecej terytorium pochodzi znalezisko? Nie wiem dlaczego, ale 'segmrnciki' z ktorego zbudowana jest jakby calosc wienca przypomina mi otoczke z srodkowej czesci orderu Virtuti Militari. Moze to zadna pomoc, ale czasem i takie cos sie moze przydac.
pozdrawiam
Napisano
hmm, razem z odznaka za rany wiec obstawialbym, ze albo to cos z zakresu odznaczen, ozdob niemieckich lub czesc jakiegos 'aparatu', Wieniec do czapki po pierwsze nie pasuje wygladem a po drugie wykonaniem, wieniec do schirmmutze'y bylby wykonany starannie, nawet jesli dla szeregowca, niemcy sa i byli staranni, a to cos wyglada mizernie, wiem ze to moze zab czasu, ale polaczenia tych czesci bocznych z okregiem wygladaja zalosnie... Jezeli jednak idziemy dobrze tropem i w jakich sposob bylby to wieniec lub jakas jego czesc to powinien miec wewnatrz okregu swastyke (jesli obstawiamy III Rzesze) wiec sprawdz tylko czy sa jakies slady, nawet drobne, bo po fotkach niby nic nie widac, ale jednak nie ma to jak stara metoda podotykania paluchem...;)
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie