krank Napisano 22 Marzec 2012 Autor Napisano 22 Marzec 2012 Mam do kupienia te dwa wykrywacze jak wyżej, jak myślicie który będzie lepszy na kolor?
MilKam88 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 F2 miałem i jeżeli chodzi o kolorek to szczerze polecam. W miejscówkach, gdzie wcześniej chodziłem z Solarisem nakosiłem jeszcze mnóstwo fantów. Z Draco nie miałem doczynienia więc się nie wypowiadam na jego temat. Ogólnie sprzęt mało popularny.pozdrawiam.
krank Napisano 22 Marzec 2012 Autor Napisano 22 Marzec 2012 F2 miałem i wiem jaki jest :) chodzi mi tylko który będzie lepszy,głębszy itd ...
MilKam88 Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Draco będzie na pewno bardziej uniwersalny bo to taka odchudzona proxima :)
Krychus Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 To jest właśnie to. Napisanie który będzie lepszy na kolor" niezbyt wystarcza. To nie taka prosta sprawa - bo nie dość, że kolorem można nazwać szpilki i monetki, to można tym mianem określić także klamry i manierki. Kolejna rzecz to teren oraz to, jak głęboko zalega fant i jakiego trybu potrzeba od poszukiwań - czy statycznego, czy dynamicznego. Draco nie miałem, ale jeśli jest to odchudzona proxima, to może być dobrym sprzętem. F2 natomiast poznałem co do elementu i muszę przyznać, że choć nie najlepszej jakości to sprzęt, na drobny kolor (np. monetki) jak i coś większego (łuski, klamerki) jest świetny, jeśli chodzi o kategorię do 1000 zł". Jak na drobne rzeczy także szczerze polecam F2. Pozdrawiam serdecznie, K.
krank Napisano 23 Marzec 2012 Autor Napisano 23 Marzec 2012 Draco : • konstrukcja mechaniczna taka jak w wykrywaczy PROxima• automatyczne strojenie do gruntu z podaniem parametrów• tryb pracy dynamiczny z dyskryminacją oraz statyczny all metal z SAT• pin-point z podawaniem głębokości dla monet• dyskryminacja wybiórcza 20 segmentów ( w tym 5 dla żelaza )• identyfikacja tonowa - pięc tonów• cyfry określające przedmiot od -90 do + 90 - skok co 2 (łącznie 90 poziomów)• regulacja czułości w 27 skokach• trzy częstotliwości pracy ( kanały eliminacji zakłóceń )• podświetlany wyświetlacz• regulacja głośności ( 10 poziomów )• wskaźnik poziomu baterii• tory audio i identyfikacji na LCD - osobne - dzięki temu dźwięk jest miękki analogowy"• gniazdo słuchawkowe• zasilanie 6 paluszków" - czas pracy około 30 godzin na bateriach alkalicznych• wykrywacz rozkładany na trzy części• cena: 1249 zł (w tym 30 zł koszt wysyłki)Proxima :• Automatyczne strojenie do gruntu, z podaniem parametrów gruntu (faza, poziom sygnału)• Regulacja częstotliwości od 6300 Hz do 6940 Hz w 15 skokach• Możliwość regulacji reakcji na kamienie magnetyczne• Duży, czytelny wyświetlacz z podświetleniem• Inteligentne menu - kieruje prosto do zmienianego ostatnio parametru• Podstawowe regulacje (grunt, czułość, dyskryminacja) dostępne bezpośrednio w trybie pracy• Dyskryminacja klasyczna• Dyskryminacja wybiórcza (20 pozycji)• Czułość regulowana (39 poziomów)• Pin-point z podawaniem głębokości dla monet - pomiar niezależny od czułości• Identyfikacja cyfrowa w zakresie od -90 do + 90 - skok co 2 (łącznie 90 poziomów)• Możliwość ułożenia własnego programu dźwięków• Osobna regulacja wzmocnienia toru audio w dynamice• Tory audio i identyfikacji na LCD - osobne - dzięki temu dźwięk jest miękki analogowy"• Regulacja głośności (10 pozycji)• Gniazdo słuchawkowe• Zasilanie 6 baterii AA 1,5 V (czas pracy około 30 godzin na bateriach alkalicznych)• Wykrywacz rozkładany na trzy części• Waga wykrywacza bez baterii ok: 1600 g• Trzy podstawowe tryby pracy: dynamiczny, statyczny All metal, jednoczesny• Regulacje dla pracy dynamicznej:1. Poziom sygnału wiodącego2. Ton sygnału wiodącego3. Ilość tonów: 1, 5, program użytkownika (do 20 tonów)4. Wzmocnienie audio (możliwość regulacji głośności w funkcji siły sygnału)• Regulacje dla pracy statycznej All metal:1. Poziom sygnału wiodącego2. Ton sygnału wiodącego3. SAT (regulowany w 10 poziomach, poziom " - prawdziwa praca statyczna)4. VCO (zmienny ton)• Regulacje dla pracy jednoczesnej:1. Poziom sygnału wiodącego2. Ton sygnału wiodącego3. SAT4. Ilość tonów kanału dynamicznego: 1, 5, programCena: 1550 zł (w tym koszt wysyłki). Cena zawiera KGO w wysokości 0,24 zł.Dane ze strony Rutusa
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.