Pieter Napisano 21 Marzec 2012 Autor Napisano 21 Marzec 2012 Witam, ot takie coś z dzisiaj; trudni mi stwierdzić dokładnie zastosowanie, więc z góry dzięki za sugestie i odpowiedzi; Pozdr4all
Pieter Napisano 21 Marzec 2012 Autor Napisano 21 Marzec 2012 Witam, ot takie coś z dzisiaj; trudni mi stwierdzić dokładnie zastosowanie, więc z góry dzięki za sugestie i odpowiedzi; Pozdr4all
torba5 Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 no to sie pochwaliłeś zgłoś archeo gdzie wykopałeś to ważne !!piękna siekierka z brązu wygląda na kulture łużycką poważnie zgłoś moze trafiłeś na stanowisko archeo gorzej jak w takim kopałeśtak czy siak fant zacny
Pieter Napisano 21 Marzec 2012 Autor Napisano 21 Marzec 2012 znalezione przy ruinach, dawne Prusy; czy siekierka? może ktoś coś jeszcze napisze na ten temat. Dzięki torba5
Pieter Napisano 21 Marzec 2012 Autor Napisano 21 Marzec 2012 widać, że to odlew - brąz na pewno; w środku jest puste.
tyfus Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 torba5 wszystko ci napisał - podlega pod archeo.więcej sobie sam poszukaj wpisując : siekierka+kultura łużycka.http://www.odkrywca.pl/archeologiczne-zelazne-i-brazowe-przedmioty-typowe-dla-ziem-polskich,675703.html#675703
Pytanie
Pieter
Witam, ot takie coś z dzisiaj; trudni mi stwierdzić dokładnie zastosowanie, więc z góry dzięki za sugestie i odpowiedzi; Pozdr4all
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.