Bercik25 Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 Witam wszystkich odkrywców !Poszukuje ciekawych miejsc które warto by było odwiedzić nie daleko (Bełku,Orzesza,Czerwionki,Dębieńska,Palowic...)Krótko mówiąc okolice Rybnika.Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek Informacje, nie pogardzę również starą mapą tych rejonów.Z góry dziękuje!
dv6000 Napisano 3 Kwiecień 2012 Napisano 3 Kwiecień 2012 Co cię interesuje ? Militarka czy drobnica ?
Bercik25 Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Napisano 25 Kwiecień 2012 Militarka jak i Drobnica, Będę wdzięczny za każdą informacje.
dv6000 Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 Jesteś początkującym ? Powiedz mi jeszcze jaki masz wykrywacz i mniej więcej ile km od Rybnika jesteś w stanie się wybrać ?
Bercik25 Napisano 27 Kwiecień 2012 Autor Napisano 27 Kwiecień 2012 Jeśli chodzi o poszukiwania militarki to około roku poszukuje, no można powiedzieć że jestem w tym początkujący.Sprzęt Garett Ace 250 z czasem mam zamiar kupić coś lepszego ale na początek jest on idealny.Dokładniej to mieszkam w Bełku (około 13km) od Rybnika Więc zależy o której stronie Rybnika mówimy... ale myślę że do 40km w jego Obrębie powinienem dać radę się wybrać.
Bercik25 Napisano 1 Maj 2012 Autor Napisano 1 Maj 2012 Jestem nowy na tym forum i nie wiem gdzie się odczytuje prywatne wiadomości, szukałem tego ale nie umiałem znaleźć proszę o pomoc...
dv6000 Napisano 2 Maj 2012 Napisano 2 Maj 2012 Odpisz mi na PW to ci podam dalsze informacje jeśli jesteś zainteresowany.
poszukiwacz666 Napisano 3 Maj 2012 Napisano 3 Maj 2012 Hej mieszkam niedaleko Ciebie znaczy jakies 30km ale to nie problem czasem wybieram się w twoje strony jak byłbyśchętnyna wspolne wykopki daj znac
Bercik25 Napisano 3 Maj 2012 Autor Napisano 3 Maj 2012 Dziękuje dv6000 za informacje z pewnością się tam w najbliższym czasie wybiorę ale jeszcze nie wiem kiedy :)Poszukiwacz666 Czemu nie, kiedyś możemy się wspólnie gdzieś wybrać :)Słyszał ktoś z was o bitwie Wyrskiej ?http://bitwawyrska.profort.org.pl/index.php W okresie jej szczytowego nasileniaw walkach po obu stronach brało udział kilkanaście tysięcy żołnierzy. Dlatego śmiało można stwierdzić, że była to największa bitwa, jaka rozegrała się we wrześniu 1939 roku na Górnym Śląsku "Był ktoś kiedyś tam? interesują mnie miejsca gdzie to się wszystko działo i w ogóle, byłem tam raz pogoda nie dopisała bo strasznie lało nie wiem chyba byłem ze złej strony czy coś bo znajdowałem tylko same odłamki po 1h pojechałem do domu i tak to się skończyło mógł by ktoś zrobić jakąś mapkę z zaznaczonym miejscem ?Z góry dziękuje i pozdrawiam !
poszukiwacz666 Napisano 3 Maj 2012 Napisano 3 Maj 2012 to była bitwa a raczej bitwy na terenie Gostyni i Wyr ja mieszkam w Gostyni dokładnie tereny znam dość dobrze. Wiec jak masz jakieś konkretne pytania to wal na pw lub email brydor@gmail.com
Lonewolf Napisano 3 Maj 2012 Napisano 3 Maj 2012 Co od potyczek na górnym sląsku to chyba jedna z pierwszych to festug glazin" nazwa mocno przesadzona ale tak figuruje w niemieckich raportach. Cos wiecej tutaj http://forum.zapomniany.rybnik.pl/viewtopic.php?t=1381
Bercik25 Napisano 4 Maj 2012 Autor Napisano 4 Maj 2012 Lonewolf dzięki już zabieram się do czytania :)poszukiwacz666 wysłałem ci wiadomość na PW.Pozdrawiam!
Bercik25 Napisano 13 Maj 2012 Autor Napisano 13 Maj 2012 Chciałbym odświeżyć temat chodzi tym razem o stawy,rzeczki, itp... w których bym mógł coś ciekawego znaleść w okolicach Rybnika a mianowicie chciałbym się wybrać z magnesem neodymowym :)Pozdrawiam!
Pavo21 Napisano 14 Maj 2012 Napisano 14 Maj 2012 Ja mieszkam w Gliwicach i można by było sie wybrać na jakieś wykopki.. Bo samemu to troche nudno.
marcur Napisano 14 Październik 2013 Napisano 14 Październik 2013 Hej. Mieszkam w tych okolicach (Żory, Belk, Rybnik) Uzywam Teknetics G2. Nie moge wysylac wiadomosci PW wiec prosze o kontakt Bercika i dv6000.Interesuje mnie glownie drobnica.
edoslaw Napisano 17 Grudzień 2013 Napisano 17 Grudzień 2013 Witam . Mieszkam o rzut beretem może zorganizujemy jakiś wypad koledzy. W kupie raźniej .
NoAh90 Napisano 19 Wrzesień 2015 Napisano 19 Wrzesień 2015 Witam jestem tu nowy znam pare dobrych miejscówek w okolicach rybnika jakies 5km MIejscowosc SZczerbice gdzie kiedys stacionowaly wojska niemieckie udalo się znalesc pare ladnych fantow helm bagnety klamry jezeli ktos zainteresowany dodam zdj pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość jestem początkujący i mam nadzieje ze poznam kogoś kto pomoże mi ta pasje rozwijać NOah90
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.