chudyroot Napisano 18 Marzec 2012 Autor Napisano 18 Marzec 2012 Witam (ponownie), zastanawiam sie nad kupnem wykrywki ale mam metlik w glowie zastanawiam sie nad tymi modelami-Garrett Ace 150/250 (150 dlatego ze tanszy)-Fisher F2-Dukat 12 (! wlasnie, pisalem dwa posty i oczekiwalem jakiegos doradztwa od innych uzytkownikow, ale posty usunieto zaraz po publikacji, staralem sie wszystko opisac ale zostalem zignorowany Dwa Razy! I zamiast konkretnych odpowiedzi dostalem mailem link do tego:http://allegro.pl Prosil bym adminow o przywrocenie posta w ktorym wszystko dokladnie opisalemPs. potrzebuje wykrywacza do drobnicy (medale, srebro, zloto) jak i militarki np pozostalosci po karabinie itpPost został zmieniony ostatnio przez moderatora krank 21:08 18-03-2012
chudyroot Napisano 18 Marzec 2012 Autor Napisano 18 Marzec 2012 Bardziej bym sie sklanial w kierunku Garrett ACE 150 lub Teknetics Alpha 2000 sa w podobnej cenie, Chcialbym poznac opinie na temat trwalosci (alpha 5 lat gwarancji), wykrywalnosci (ktory bardziej uniwersalny i lepiej wykrywa)
krank Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 Kolego nie zostałeś zignorowany tylko jako nowy użytkownik musisz zaczekać aby twój post/wątek został zaakceptowany przez moderację. Z doświadczenia wiem że Ace150/250 lub Teknetics Alpha są to wykrywacze typowo na drobnice,można nimi szukać militarki ale super zasięgów nie ma co się spodziewać. Na kolor sprzęt jest jak najbardziej, Dukat z tych trzech będzie najbardziej uniwersalnym wykrywaczem bo ma dwa tryby pracy statyczny i dynamiczny. Jeżeli stawiasz większy nacisk na kolor to weź Alphe jeżeli chcesz to i to, to weź Dukata. Pozdrawiam
krank Napisano 18 Marzec 2012 Napisano 18 Marzec 2012 A tu poprzedni post kolegi chudyroot : Witam, jestem poczatkujacy, chcialbym kupic wykrywacz ale przegladajac posty mam zawrot glowy i kompletnie niewiem jaki kupic..A wiec interesuje mnie wykrywacz jak i do drobnicy (monety, medale, srebro, zloto etc.) jak i militarka.Czego oczekuje od wykrywacza? wlasnie, mieszkam w regionie gdzie byl front (WWII) i chcialbym znalezc cos ciekawego jak wspomnialem monety, medale jak i helm badz cos wiekszego (pozostalosci po czolgach, jakis karabin etc.)Tereny na ktorych bede szukał to ląki, rola i lasSprawa byla by brosta gdyby nie fundusze, moge przeznaczyc ok 600-700 zl, w role wchodzi nowy (mam uprzedzenia do uzywek:/ i nie kupie uzywki)Nie mam zamiaru kopac tez ponad metr :)Troche sie naczytalem o wykrywaczach ale wiekszosc z tego przedzialu cenowego nadaje sie na plaze badz typowo drobnice a szukam uniwersalnego markowego (zero chinszczyzny)Ps. Prosil bym o pomoc osoby z doswiadczeniem praktycznym a nie teoretycznym (duzo sie ich spotyka na forach)Ps2. wiem wiem, jest od groma takich watkow ale naprawde zawrot glowy sie od nich dostaje i wzrasta niezdecydowanie, a tez sporo watkow jest nieaktualnych, wiec tez pomoze innym w doborze :)Ps3. z gory serdecznie dziekuje za pomoc :) mozecie liczyc na moja pomoc po zakupie jak i rowniez filmikow na yt :) moim hobby jest filmowanie rajdow sam... (OES Records) wiec z wykrywki tez sie cos znajdzie :)POZDRAWIAM JANUSZ"
bobas-ek Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 Gdzieś czytałem,że na drobnice od ACE 150/250 lepszy jest Fisher F2. Może ktoś to potwierdzić ?
Wykrywacz17 Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 Ja szukam z Fisher F2,fakt na drobnice to sie bardzo dobrze spisuje.Łuski,monetki,itp drobne rzeczy ładnie łapie.Zasię jak dla mnie jest ok do 30cm drobne przedmioty łapie.A grube rzeczy,zdarzyło mi się kopać dół na ponad 70cm żeby lemiesz wykopać.Pozdrawiam
draco236 Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 Kolego ,, krank '' dukat 12 ma tylko dynamika all metal i dyskryminacje statyka ma tylko w namierzaniu :) Tryby pracy: dynamiczny bez dyskryminacji (all metal") dynamiczny z dyskryminacją namierzanie VCO/przejście w tryb pracy statycznej
chudyroot Napisano 19 Marzec 2012 Autor Napisano 19 Marzec 2012 Teknetics Alpha 2000 jak wypada w poruwnaniu z ACE 150, F2 i dukat?Dzieki KRANK :)
Krychus Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 Zasięgami na pewno lepszy jak 150, z F2 na równi, prócz tego F2 ma jeszcze pinpoint i identyfikację numeryczną. Pozdrawiam, K.
TheAdam1978A Napisano 19 Marzec 2012 Napisano 19 Marzec 2012 F2 lub Alpha. Brakiem pinpointa i identyfikacji numerycznej nie ma się co przejmować.Ja w F2 na te obie funkcje nie zwracam uwagi.Także jeżeli chodzi o cenę to najatrakcyjniejsza dla Ciebie będzie Alpha.Pozdro
chudyroot Napisano 20 Marzec 2012 Autor Napisano 20 Marzec 2012 To jestem za alpha 2000 :) dziekuje za pomoc, dluzej nie ma co sie zastanawiac bo ceny rosna :/ w pewnym sklepie ACE 150 widnieje za ok 620 a odpisali mi ze aktualnie kosztuje 790! i ceny Niby rosna,A co sadzicie o TYM sklepie talcomp.pl? mozna im zaufac co do kupna sprzetu ? Jestem otwary na propozycje :) po kupnie wrzuce jakis filmik z pierwszych warazen (amatora)
AoT_Hunter_PL Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 W tych cenach szukaj używanego ACE 250Nie opłaca się do 800zł dawać na nowy ;] - moja opiniaNajlepszy okres na zakupy wykrywki to ZIMA.Teraz sezon i kolego możesz niechcący przepłacić za sprzęt.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.