Skocz do zawartości

DUKAT12 , Fisher F2, Ace 150/250

chudyroot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam (ponownie), zastanawiam sie nad kupnem wykrywki ale mam metlik w glowie zastanawiam sie nad tymi modelami
-Garrett Ace 150/250 (150 dlatego ze tanszy)
-Fisher F2
-Dukat 12 (! wlasnie, pisalem dwa posty i oczekiwalem jakiegos doradztwa od innych uzytkownikow, ale posty usunieto zaraz po publikacji, staralem sie wszystko opisac ale zostalem zignorowany Dwa Razy! I zamiast konkretnych odpowiedzi dostalem mailem link do tego:

http://allegro.pl

Prosil bym adminow o przywrocenie posta w ktorym wszystko dokladnie opisalem

Ps. potrzebuje wykrywacza do drobnicy (medale, srebro, zloto) jak i militarki np pozostalosci po karabinie itp

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora krank 21:08 18-03-2012
Napisano
Bardziej bym sie sklanial w kierunku Garrett ACE 150 lub Teknetics Alpha 2000 sa w podobnej cenie,
Chcialbym poznac opinie na temat trwalosci (alpha 5 lat gwarancji), wykrywalnosci (ktory bardziej uniwersalny i lepiej wykrywa)
Napisano
Kolego nie zostałeś zignorowany tylko jako nowy użytkownik musisz zaczekać aby twój post/wątek został zaakceptowany przez moderację. Z doświadczenia wiem że Ace150/250 lub Teknetics Alpha są to wykrywacze typowo na drobnice,można nimi szukać militarki ale super zasięgów nie ma co się spodziewać. Na kolor sprzęt jest jak najbardziej, Dukat z tych trzech będzie najbardziej uniwersalnym wykrywaczem bo ma dwa tryby pracy statyczny i dynamiczny. Jeżeli stawiasz większy nacisk na kolor to weź Alphe jeżeli chcesz to i to, to weź Dukata.

Pozdrawiam
Napisano
A tu poprzedni post kolegi chudyroot : Witam, jestem poczatkujacy, chcialbym kupic wykrywacz ale przegladajac posty mam zawrot glowy i kompletnie niewiem jaki kupic..
A wiec interesuje mnie wykrywacz jak i do drobnicy (monety, medale, srebro, zloto etc.) jak i militarka.
Czego oczekuje od wykrywacza? wlasnie, mieszkam w regionie gdzie byl front (WWII) i chcialbym znalezc cos ciekawego jak wspomnialem monety, medale jak i helm badz cos wiekszego (pozostalosci po czolgach, jakis karabin etc.)
Tereny na ktorych bede szukał to ląki, rola i las
Sprawa byla by brosta gdyby nie fundusze, moge przeznaczyc ok 600-700 zl, w role wchodzi nowy (mam uprzedzenia do uzywek:/ i nie kupie uzywki)
Nie mam zamiaru kopac tez ponad metr :)
Troche sie naczytalem o wykrywaczach ale wiekszosc z tego przedzialu cenowego nadaje sie na plaze badz typowo drobnice a szukam uniwersalnego markowego (zero chinszczyzny)
Ps. Prosil bym o pomoc osoby z doswiadczeniem praktycznym a nie teoretycznym (duzo sie ich spotyka na forach)
Ps2. wiem wiem, jest od groma takich watkow ale naprawde zawrot glowy sie od nich dostaje i wzrasta niezdecydowanie, a tez sporo watkow jest nieaktualnych, wiec tez pomoze innym w doborze :)
Ps3. z gory serdecznie dziekuje za pomoc :) mozecie liczyc na moja pomoc po zakupie jak i rowniez filmikow na yt :) moim hobby jest filmowanie rajdow sam... (OES Records) wiec z wykrywki tez sie cos znajdzie :)
POZDRAWIAM JANUSZ"
Napisano
Ja szukam z Fisher F2,fakt na drobnice to sie bardzo dobrze spisuje.Łuski,monetki,itp drobne rzeczy ładnie łapie.
Zasię jak dla mnie jest ok do 30cm drobne przedmioty łapie.
A grube rzeczy,zdarzyło mi się kopać dół na ponad 70cm żeby lemiesz wykopać.
Pozdrawiam
Napisano
Kolego ,, krank '' dukat 12 ma tylko dynamika all metal i dyskryminacje statyka ma tylko w namierzaniu :) Tryby pracy:

dynamiczny bez dyskryminacji (all metal")
dynamiczny z dyskryminacją
namierzanie VCO/przejście w tryb pracy statycznej
Napisano
F2 lub Alpha. Brakiem pinpointa i identyfikacji numerycznej nie ma się co przejmować.Ja w F2 na te obie funkcje nie zwracam uwagi.Także jeżeli chodzi o cenę to najatrakcyjniejsza dla Ciebie będzie Alpha.Pozdro
Napisano
To jestem za alpha 2000 :) dziekuje za pomoc, dluzej nie ma co sie zastanawiac bo ceny rosna :/ w pewnym sklepie ACE 150 widnieje za ok 620 a odpisali mi ze aktualnie kosztuje 790! i ceny Niby rosna,
A co sadzicie o TYM sklepie talcomp.pl? mozna im zaufac co do kupna sprzetu ? Jestem otwary na propozycje :) po kupnie wrzuce jakis filmik z pierwszych warazen (amatora)
Napisano
W tych cenach szukaj używanego ACE 250

Nie opłaca się do 800zł dawać na nowy ;] - moja opinia

Najlepszy okres na zakupy wykrywki to ZIMA.

Teraz sezon i kolego możesz niechcący przepłacić za sprzęt.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie