grzesiomix Napisano 27 Marzec 2012 Autor Share Napisano 27 Marzec 2012 Wczoraj 'ponarzekałem' że same łuski to dzisiaj proszę.Byłem może pół godzinki. Wysypało się soldatom czy jak ? To z ok. metra kwadratowego. A sygnały są wszędzie naokoło ziemianek. Istny magazyn amunicyjny. Ammo poszło z powrotem do dołka. Nie wiem dlaczego ale najbardziej mnie cieszy zawleczka od granatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanarek022 Napisano 29 Marzec 2012 Share Napisano 29 Marzec 2012 Witam,no niestety na sowieckich pozycjach to standard.Jeżeli interesuje cię drobny kolor(monety guziki itp),to zdecydowanie polecam pola ugory po nich.Pozdrawiam Darz Dół! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 29 Marzec 2012 Autor Share Napisano 29 Marzec 2012 Dzisiaj. Po prawej: został sam płaszcz, ciekawe w co wszedł rdzeń ? Poza tym z jednego grzebnięcia było jeszcze ok. 40-50 mośków z czarno-czerwonymi pociskami (ten płaszcz od takiego). Poszły z powrotem do ziemi w ten sam dołek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 29 Marzec 2012 Autor Share Napisano 29 Marzec 2012 A żeby było ciekawiej to zadołowane ammo od mośka powinno być użyte do szkasów a nie do mosina.Bo z tego co znalazłem to:17/Ш/40 ShKAS B-32http://7.62x54r.net/MosinID/A1241.jpghttp://7.62x54r.net/MosinID/A1242.jpghttp://7.62x54r.net/MosinID/MosinAmmoID01.htm - tak w połowie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 30 Marzec 2012 Autor Share Napisano 30 Marzec 2012 Poprawiony ostatni link - http://7.62x54r.net/MosinID/MosinAmmoID01.htm#Cartridges Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 31 Marzec 2012 Autor Share Napisano 31 Marzec 2012 Wczoraj. Całe poszły z powrotem do gleby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 31 Marzec 2012 Autor Share Napisano 31 Marzec 2012 A potem było tak... dzisiaj też tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojlomza Napisano 31 Marzec 2012 Share Napisano 31 Marzec 2012 Nie biegaj po lasku" bo ozrywkę" jeszcze znajdziesz. Pozdrawiam kolega z Łomzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 31 Marzec 2012 Autor Share Napisano 31 Marzec 2012 Co do 'rozrywek' to byłem pewien okres czasu nauczany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Dzisiaj skromnie. Łuska Nagant i http://www.fortresskatalog.com/index2.php?cat=1797PL00400&page=Coin_Details&test=yes&auction_sort_type=description_dplus kilka łusek Mauser (nie ma na fotce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam519810 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Jestem z okolic Łomży i to dobra miejscówka z ciekawą historią. Podobno pod Łomżą można natrafić nawet na rzymskie fanty. Miałem Fisherka F2 kolejnym bedzie F4 lub F5. Obecnie niestety nie mam wogóle wykrywki. Pozdrawiam Poszukiwaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 Z dzsiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muguk127 Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 hej też jestem z okolic łomż daj mi jakes namiary na sb pokaze ci kilka fajnych miejsc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 7 Kwiecień 2012 Share Napisano 7 Kwiecień 2012 nie narzekaj ze jest za duzo łusek. kiedys przeszedłem ponad 5km okopow i trafiłem tylko 3 :) wiec raduje kazda ilosc:) a lusek bedzie tyle ile wyprodukowano sztuk amunicji:D a na lepsze fanty przejdzie czas, wiec NO stress:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Ammo poszło z powrotem do dołka, a tego mimo że brak zapalnika nawet nie próbowałem dokładniej oglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Witam, wiem że to nie dział id, ale wiesz może kolego co to za przedmiot?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Klucz od mosina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Aha, dziękujępozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Grzesiomix, co to za przedmiot w lewym górnym rogu na zdjęciu 2012-03-31 18:38:05 ??? jestem ciekawy bo znalazłem coś podobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Odłamek jakiegoś pocisku, kaliber na oko 120-150mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patton12 Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 O kurde, ciekawe skąd się to tam wzięło. Wyrzuciłem to gdzieś z tyłu domu, ale jak znajdę to postaram się wkleić do porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Z dzisiaj. Najpierw trafiłem to :(. Zasypując z powrotem takie rzeczy zawsze się zastanawiam co będzie jeśli trafi tu ktoś po mnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Potem była saperka. Złamała się chyba na okopie i tam już została. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiomix Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.