Zelint Napisano 6 Marzec 2012 Autor Napisano 6 Marzec 2012 Mam takie pytanie czy są jakieś inne zdjęcia tej przyczepy amunicyjnej do armaty 40 mm niż z tym jednym konkretnym ciągnikiem: https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum19/fgghh.jpg
JoncaA Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Trochę pokrętnie sformułowałeś pytanie ale, jak rozumiem nie chodzi Ci o ten konkretnie ciągnik, tylko o tę konkretną odmianę przyczepy. Wielkiej obfitości zdjęć przyczep amunicyjno-sprzętowych nie ma - a innych zdjęć tej konkretnej wersji przyczepy, laszanej", chyba nie widziałem...
Zelint Napisano 7 Marzec 2012 Autor Napisano 7 Marzec 2012 A nie było moim zamiarem utrudniać zrozumienie, przepraszam;-)Ma Pan rację. Chodziło mi o tą konkretną (blaszaną) przyczepę. Wszystkie jej zdjęcia, które widziałem przedstawiają ją z ciągnikiem o numerze rejestracyjnym W 11-968. W związku z tym, że ten akurat ciągnik był na stanie pokojowym 1 PAPlot. to zastanawiam się czy ta przyczepa to to przypadkiem nie jest jakiś prototyp testowany w 1 PAPlot. i nie przyjęty oficjalnie do uzbrojenia, a tylko użyty w czasie wojny, a potem zdobyty przez Niemców. Bo inne zdjęcia przyczep do ciągników C2P pokazują inny model, ten drewniany...Wydaje mi się, też że w etacie baterii 40 mm typu A i B były tylko 3 rodzaje przyczepek: amunicyjno-sprzętowe, samochodowe do przewożenia materiałów pędnych i 1 artyleryjska przyczepka łączności. Jeżeli przyczepka amunicyjno-sprzętowa to jest ta drewniana to ta blaszana nijak nie pasuje jako normalne wyposażenie baterii.
muslim Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 Pokusi się ktoś o próbe identyfikacji co jest przewożone na tej przyczepie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.