chiqi Napisano 5 Marzec 2012 Autor Napisano 5 Marzec 2012 Witam chcę kupić jeden z tych wykrywaczy bo po pierwsze są tanie i nie chińczyki.Który lepszy a może ktoś by chciał sprzedać.Każdy powie że garreta kup ale on ponad 550zł kosztuje a ja tyle nie moge dać
armand Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 Prospector posiada tryb dyskryminacji, a ten drugi :(
pastuszek Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 a to jest jakaś promocja na prospectora i teraz poniżej 550 złotych kosztuje?
Piotr.Poszukiwacz Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 Za tą cenę to pewnie używka. Bierz Prospectora.
SHarky Napisano 7 Marzec 2012 Napisano 7 Marzec 2012 Jeżeli na początek to obydwa dobre, ale jeżeli już zdecydowałeś się na Armanda to napewno nie używkę, to jest jednak elektronika - nigdy nic nie wiadomo i nie jestem zwolennikiem takowej w używanej postaci.pozdrawiam
MilKam88 Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Witam, jeżeli nastawiasz się na militarkę to bierz pulsara. Tani, lekki i skuteczny. Do penetrowania ziemianek i okopów nadaje się jak najbardziej. Pozdrawiam.
Piotr.Poszukiwacz Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Nie wiem dokładnie jak z Pulsarem, ale Prospector jest lekki, a nawet bardzo lekki i dobry na militarkę, na statyku wymiata. Także wybór należy do Ciebie :)
Nephilimer Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Nie może dać więcej jak 550zł a ty z Rutusem (zresztą, ty jesteś wyznawcą Rutusa w każdym temacie, więc Twoja opinia zaczyna mieć małe znaczenie:D).Faktem jest jedna rzecz, ciężko za tyle kupić coś porządnego. Przede wszystkim, na co ma być ten wykrywacz, mógłby autor tematu sprecyzować.
RIDER Napisano 8 Marzec 2012 Napisano 8 Marzec 2012 Ja kupiłem używanego prospectora,jestem jego trzecim właścicielem i chociaż miałem obawy co do jego sprawności to jestem mile zaskoczony żadnych zarzutów i faktycznie na statyku wymiata nieźle.
MilKam88 Napisano 9 Marzec 2012 Napisano 9 Marzec 2012 Owszem można kupić za 550zł używanego solarisa, ale autor tego tematu wyraźnie napisał, że nie dysponuje taką kwotą. Poza tym jeżeli chodzi o kopanie militarki to nie ma co porównywać solarisa do pulsara, który to biję go na głowę jeżeli mówimy o zasięgu na żelastwo. Niech się wypowiadają osoby, które miały doczynienia z pulsarem i armandem prospectorem bo off-topy są nie potrzebne i tylko zaśmiecają forum.
desmo Napisano 9 Marzec 2012 Napisano 9 Marzec 2012 Czytaj kolego ze zrozumieniem. Autor wątku napisał wyraźnie, że 550 zł to za dużo - czyli drogą dedukcji może dać do 550 zł, a poniżej tej kwoty można wyrwać Solarisa.Po drugie nikt nie porównuje zasięgów Pulsara i Solarisa na militarkę. To dwie różne konstrukcje. Jak ktoś lubi kopać śmieci i każdy szmelc to może sobie Pulsara zafundować. Prawdopodobnie po kilku wypadach w teren kolega chiqi szybko zrezygnuje z tego hobby...Prospectora nie miałem, to się nie wypowiadam na jego temat. Pulsara to lepiej sobie darować.
MilKam88 Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 Bez obrazy, ale to nie ja mam problem z czytaniem ze zrozumieniem tylko Ty kolego. Temat jest Armand Prospector czy Pulsar IV a ty wyjeżdżasz z Solarisem... Poza tym widząc nad jakimi wykrywaczami autor się zastanawia, wnioskuję że nie zamierza kopać drobnicy, więc dlatego napisałem o zasięgu na złom, że solaris wypada blado przy pulsarze i takie są fakty. Armanda też nie miałem i też się na jego temat nie wypowiadam.Pozdrawiam.
desmo Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 Z całym poważaniem, ktoś ma tu na pewno problem z czytaniem ze zrozumieniem. Fakty są takie, że autor wątku nie napisał nigdzie, że nie zamierza kopać drobnicy. Najlepiej żeby sam się na ten temat wypowiedział. W skrócie Prospector to wykrywacz uniwersalny z trybem dynamicznym i statycznym. Można nim kopać drobnicę i militarkę. Podobnie jak Solaris, z tym że w Solarce jest jeszcze mix. Można powiedzieć, że pod względem przeznaczenia sprzęty są podobne. Gdybyś kolego MilKam88 chociaż przejrzał specyfikację obu wykrywaczy, to byś to wiedział i nie wysnuwał takich wniosków. Moja propozycja rozważenia zakupu Solarisa, nie jest żadnym wyjeżdżaniem" ani off topem. Forum jest do tego żeby rozmawiać. Kolega chiqi rozważa zakup wykrywacza i chyba można mu polecić jakiś sprzęt alternatywny?
armand Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 A ja proponuję założyć wątek Piszta co chceta", przecież to forum koleżeńskie, admini się nie wtrącają póki nie ma innych www.Proponuję temat Wykrywacz na księżycu", jakby co, to przecież człowiek był na księżycu, to też jest więc na temat.:)
armand Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 Przepraszam, Księżyc powinienem napisać z dużej litery:http://so.pwn.pl/zasady.php?id=629397
desmo Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 Czyżby w przygotowaniu nowy model - Armand Astronauta?
sza.man Napisano 11 Marzec 2012 Napisano 11 Marzec 2012 desmo, przeoczyłeś drobny szczegół, że prospector nie ma dyskryminacji na dynamiku, więc na drobnicę to tak średnio się nadaje
TheAdam1978A Napisano 11 Marzec 2012 Napisano 11 Marzec 2012 Bierz armanda,byle dyskryminacja była(nawet chińska jest lepsza od braku dyskryminacji).Pulsarem obrzydzisz sobie życie i szybko zrezygnujesz z kopania.
Piotr.Poszukiwacz Napisano 11 Marzec 2012 Napisano 11 Marzec 2012 Szaman mała dygresja: Prospector 2 ma już dyskryminację na dynamiku, ale tak wiem, dyskusja jest o pierwszym Prospectorze :)
Thomson. Napisano 11 Marzec 2012 Napisano 11 Marzec 2012 Jeżeli chcesz kopać militarkę to bierz Pulsara. Zrobisz cewkę 50 cm to sam będzie omijał drobne stalowe przedmioty i zasięg będzie miał konkretny. Armand to był zdatny, ale w 90 roku, kiedy to fanty spod mchu się kopało.
Jelon Napisano 12 Marzec 2012 Napisano 12 Marzec 2012 dramat , na militaria dyskryminacja jest nie potrzebna a pulsar 4 ma bardzo dobre osiągi jak za taką cenę sam jestem jego posiadaczem i strzeże polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.