majos Napisano 3 Marzec 2012 Autor Napisano 3 Marzec 2012 witam czy warto kombinować z przesiadka ,szczerze powiem przyzwyczaiłem sie juz do sovy kupa kilometrów i godziń razem czy byłby to krok do tyłu ? a cewke mam 10,5 tornado pozdrawiam
pawcion123 Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 Na pewno będzie lżejsza" :)reszta jest milczeniem...urzyszkodnik GT.
pako151515 Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 Miałem X-terre 705 mam teraz Sove GT. Mogę powiedzieć jedno z radością, nigdy tak się nie cieszyłem z przesiadki. Jednak sovereign ma to coś co ciągnie o wiele mocniej kolor i nawet zwykły metal. Dla przykładu powiem rozkopałem ziemiankę gdzie x-terra wpadła w szał i na wyciągała fenigów(wiem, że nie wartościowe) ale moneta to moneta, ale kiedy zdawało się że już wszystko wykopałem przyszedłem po pewnym czasie z Sova i zdziwienie było ogromne, dalej coś tam było. Morał jest tylko jeden, że X-terra jest płytsza lecz gdy założysz mniejszą cewkę i bardzie wyższo częstotliwościową to na spalonki i śmietniska będzie lepsza.
VanWorden Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Idealnie jest mieć oba;-) Po prostu świetnie się uzupełniają - Xterra jest chyba najbardziej przenośnym" wykrywaczem na rynku oprócz Deusa i z właściwą cewką ma idealną ergonomię i wysoką skuteczność, zwłaszcza na głośnych i zaśmieconych miejscówkach, gdzie Sovereign wysiada. Z kolei w niektórych terenach to Xterra nie daje rady i Sovereign jest nie do pokonania. Jeśli nie możesz dokupić np używanej X70 to postaraj się kupić snajperkę do Sovereigna.PozdrawiamVW
majos Napisano 4 Marzec 2012 Autor Napisano 4 Marzec 2012 niestety czasy cieżkie puki co musze pozostac przy jednym wiec chyba jeszcze z sovą troche kilometrów zrobie i pomśle o snajperce, dziekuje za wypowiedzi i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.