danielw4 Napisano 1 Marzec 2012 Autor Napisano 1 Marzec 2012 Prawdopodobnie w poniedziałek na radiowej Trójce ma być krótki wywiad na temat poszukiwaczy amatorów i ich przeciwników.Jak ktoś ma opcje nagrania to bym był bardzo wdzięczny.Z góry dzięki
e-NDek Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 W tym Kraju, to Poszukiwacze mają ylko" Wrogów.To Wróg denuncjuje, nasyła umundurowanych i takie tam jeszcze różne cuda niewidy wyprawia"; ze szkalowaniem w artykułach na przedzie.Może więc na tą Imprezę w Przemyślu; po przemyśleniu" tematu, zaprosić Któregoś z Redaktorów Trójkowych.Obawiam się, że jedynie Trójkowcy mogą się za Złaknionymi Skarbów ująć, wspomóc i objąć ... sponsoringiem multimedialnym podczas jakichś większych Imprez poszukiwawczych.Bo reszta radiostacji; to tylko reklamy i wosk puszcza. Trójka jest na Poziomie"; od wielu, wielu ... lat !Przynajmniej od czasu, jak zacząłem słuchać Ją; od '77 ! ;-)
dzieci3 Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 No nie wiem,ale taka propozycja wniesie tyle co oddanie moczu w rowie.Poziom to raczej powinniśmy sami sobą reprezentować.Ja trójke szanowałem w latach 80-83.
danielw4 Napisano 3 Marzec 2012 Autor Napisano 3 Marzec 2012 Panowie przynajmniej staram się nagłośnić sprawę poszukiwaczy i kolekcjonerów dlatego naświetliłem temat Szwagrowi który zna reporterkę z 3 i gdy do mnie zadzwoniła przedsawiłem jej kolegę który próbował przedstawić nas poszukiwaczy w dobrym świetle.Czym więcej takich akcji tym lepiej dla nas.Nie rozumiem ludzi którzy oczekują że prawo zmieni się samo albo ktoś zrobi to za nich(bierni ludzie)
srg.steiner Napisano 5 Marzec 2012 Napisano 5 Marzec 2012 myślę że trzeba temat drążyć różnymi kanałami,i w miare możliwości przedstawiać w dobrym świetle,na przekór tym wszystkim którzy stawiają nas w złym świetle...,a jako stary trójkowicz"to powiem tyle, że Trójka zeszła na psy!nad czym ubolewam...
srg.steiner Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 No i rzeczywiście reportaż BYŁ w rójce". wypowiadali się: kol. poszukiwacz, przedstawiciel wkz-u i prof. z archeo" Najlepszy był pan prof.- poszukiwacze to przestępcy, których należy karać!" , gość z wkz - każdy chętny amator poszukiwań powinien się zgłosić do nas ,po stosowne pozwolenie na poszukiwania. z takim pozwoleniem ,będzie mógł prowadzić poszukiwania a co znajdzie to odda stosownym urzędnikom, wypełni stosowne formularze z dokładnym opisem i kontekstem znaleziska. A nie tak ,jak to czynią poszukiwacze ,że wszystko zatrzymują." Był jeszcze głos kol poszukiwacza,który próbował przedstawić jak to wygląda w cywilizowanym kraju ( przykład - Anglia)i u nas...,ale to był głos wołającego na puszczy...to tyle, w dużym skrócie...Po wysłuchaniu profesora stwierdziłem ,że powinno się zmienić nazwę na: Ogólnopolskie Forum Przestępców-Odkrywców" ;)) jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle, zanim coś się zmieni na lepsze...
lysytyp Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 kolego srg.steiner , ja to widzę tak:Wisła wyschnie,praprawnuk Tuska będzie kolejnym premierem, a w polskim prawie nic się nie zmieni,poza wysokością i ilości podatków.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.