kickerman Napisano 25 Luty 2012 Autor Napisano 25 Luty 2012 Witam.Zastanawia mnie jedna rzecz odnośnie broni zadekowanej , broń taka zostaje pozbawiona cech użytkowych i z tego co mi wiadomo to jest obcinany kawałek tłoka zaporowego , zaślepiana lufa i chyba wiercona ale to nie istotne bo chodzi mi o łoże zamkowe.Łoże zamkowe w ustawie stanowi istotną część broni. Czy jeżeli dekujemy broń z tym łożem się coś robi czy zostaje takie jak jest ?
WykoP2411+ Napisano 25 Luty 2012 Napisano 25 Luty 2012 Każda ,,istotna częsść,, musi być i jest uszkadzana a w jaki sposób to zależy od specyfikacji danej jednostki broni bo na każdy typ jest inna..
Skok Napisano 25 Luty 2012 Napisano 25 Luty 2012 Trochę interesuję się bronią i trochę miałem jej w ręku, ale łoża zamkowego" w żadnej z nich jeszcze nie udało mi się zlokalizować.
wino1939 Napisano 26 Luty 2012 Napisano 26 Luty 2012 W pistolecie funkcję łoża pełni szkielet." może o to chodziło...:) Paranoja.Łoże to w zasadzie drewniana\\plasticzana część broni.A zamkowa to jest komora.Weźmy takiego Kbk. AK:-Kilka otworów w lufie, zakołkowane, i zaspawane.-Podłużne wyfrezowanie w komorze nabojowej-Otwór w komorze nabojowej, zakołkowany, i zaspawany.-Rozwiercony kanał pazura wyciągu.-Zaspawany kanał iglicy.-Obsada lufy przyspawana do komory, (w miejscu gardzieli magazynka).-Lufa przyspawana do obsady lufy.-Ścięcie występu wybierającego nabój.PZdr
kickerman Napisano 26 Luty 2012 Autor Napisano 26 Luty 2012 chodzi mi o tą cześć po której chodzi zamek w karabinie Mosin
grrzesiek Napisano 26 Luty 2012 Napisano 26 Luty 2012 Witam Kickerman:)tak sie sklada ze mam wlasnie deko mosina i ''jedyne'' zmiany to rozcieta lufa ze wspawanym pretem,ucieta iglica,lufa przyspawana do komory,reszta bez zmian...Mozna oddac suchy strzal i wlozyc naboje do magazynka.To chyba tyle :)mam nadzieje,ze troszke pomoglem :)Pozdr.
grrzesiek Napisano 26 Luty 2012 Napisano 26 Luty 2012 Zapomnialem o wielkim ALE...mieszkam w UK i nie mam jak to jest z bronia dekowana w polsce...Pozdro
vis1939 Napisano 26 Luty 2012 Napisano 26 Luty 2012 chodzi mi o tą cześć po której chodzi zamek w karabinie Mosin"http://pl.wikipedia.org/wiki/Komora_zamkowa
dect Napisano 27 Luty 2012 Napisano 27 Luty 2012 Komora musi być tak zmodyfikowana żeby nie dało się użyć w niej innego zamka niż z egzemplarza pozbawianego cech. Co za tym idzie, zamek też musi być odpowiednio zmodyfikowany - np wyciętą szczelinę, a w komorze pasującą w to miejsce blaszkę/pręt.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.