Krychus Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 No i wyjąłem. Pustka, ale adrenalinka jest zawsze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 6 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2012 ładnie zachowany. Pewno prlowski. Pozdrawiam, K. Do następnego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 6 Kwiecień 2012 Share Napisano 6 Kwiecień 2012 aaa moze w srodku byla jeszcze gorąca zupa tylko nieumiejetnie wykopywales:Dszkoda ze bez zawartosci:))pozdr M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 W nawiązaniu do:http://odkrywca.pl/sposoby-na-skrzynie,702574.html#702574Pokusiłem się o metody mniej nowoczesne - ale równie skuteczne :DPodejście pierwsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Świderek, za pomocą którego robiłem odwierty" w ziemi miał 65 cm długości. Szczerze powiedziawszy głębokość taka była odpowiednia - raz, że zakopujący nie mieli by czasu wbić się głębiej, dwa - poniżej 55 cm ziemia zamienia się w glinę - co zostaje na czubku świdra - na fotkach obok. Trafienie na cegłę było bardzo dobrze rozpoznawalne, pomimo wielu gruzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Odwierty" wykonywałem kwadratami, których to bok miał ok. 30 cm długości - tyle co but. Powstawała zatem siatka dziur 30 x 30 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Potem, gdzieś przypadkiem - skórzana rękawica... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Oooo proszę. Krecik wyciągnął porcelankę. (Oczywiście już wiercę z zapałem w promieniu kilku m od jego nory) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 ... lecz ona czysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Potem, coś większego. Bez jaj, że to porcelana! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Mógłbym teraz napisać:Chcesz się dowiedzieć, co znalazł K w ogromnej dziurze? Przełącz się na tv cyfrową!" Ale nie, nie zrobię tego. Trafiłem na... dren. Szlag... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 10 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Czyli jak widać Panowie w terenie zurbanizowanym" sprawa jest naprawdę ciężka, jeśli chodzi o szukanie po omacku" - to nie las ;) Następne podejście, z myślę bardziej zaawansowanym sprzętem, jeszcze przed zrobieniem ogródka na tym nieużytku. Co następnie? Myślę, że jakieś polowanie z magnesem :) Pozdrawiam serdecznie, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Bo żeś wziął wiertło, a miałeś szpile...:)Było by szybciej. hehePZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Witam! Pogoda piękna, to i trzeba gdzieś wyskoczyć... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 To już taka tradycja, że za pierwszym machnięciem wychodzi lemiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 Gdzieś dalej łuska 20 mm od NS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 A w tej łusce łuska... :) Chyba 12,7 od DszK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 I po rozdzieleniu... W środku niestety, pusto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2012 No i guziczek... jest na ID:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=703299Plus jakiś miedziany odlew... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Witam serdecznie! Przy okazji kopania medali, odznaczeń, kawałków bagnetów znajomy namierzył taki oto stawek. Stawek ciekawy sam w sobie, bo nie jest to pierwszy lepszy dół z wodą, która tam sobie po prostu naszła. Kształtem przypomina kwadrat/trapez, o wymiarach każdego boku średnio 5-6m. Naszą uwagę przykuło to, że jest on bardzo ładnie wykończony, tzn. brzegi są wyłożone na wszystkich ścianach kamieniami, które są równo poukładane, a i kształt nie jest pierwszy lepszy". Relacja z rzucać neodymem poniżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Używaliśmy neodymu o bardzo małych rozmiarach, który może podnieść ok. 80 kg. Ja wiem, wiem, że w wodzie sytuacja wygląda inaczej, dlatego w zamyśle są już plany na temat neodymy rzędu 70x50 :) Niestety, warstwa grubego mułu, ziemi i liści robi swoje i nie pozwala neodymowi wbić się głębiej jak 20 cm pod wodę. Następnym razem, wezmę takie trochę wyższe gumowce, jak te, które stosują rybacy ;) Efekty z saperką były by lepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2012 I ułożone kamyczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Tu widać to lepiej.Spotkałem tez kiedyś się z basenem HJ, wykonanie zupełnie inne. Dzisiejszy stawek prawdopodobnie przedwojenny. Po długich godzinach męczenia się z warstwą mułu, patyków w parzącym łeb słońcu, postanowiliśmy stawek porzucić. O efekty nie pytajcie, jednym słowem - neodym się nie spisał. Dno zbyt zabrudzone. Może innym razem, w gumowcach z saperką i wykrywaczem w ręku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Potem udaliśmy się do lasu. Takich ogromnych terenów, o bardzo niskim, w niektórych miejscach zerowym, zakrzaczeniu dawno nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2012 Czeska obrączka od gołębia 2011. Gołębia nie było. Poza tym nic szczególnego, kilka łusek od Mannlichera, kawałki drutu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.