Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 Cokolwiek to jest, aluminium, dwie sygnaturki, długość ok. 10 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 I gdzieś po tamtej fotce padł mi telefon (ajjj, trzeba tą baterię wymienić...) - dlatego prezentuję tu wszystkie ogółem - wpadły potem dwie monetki - złotówka (miedziana) 1949 i 1 fenol 1875 a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 Pan Samochodzik po oczyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 ów złotóweczka - i tu taka ciekawostka - z miedzi - ja najczęściej trafiałem aluminiowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 fenol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 taki sobie miedziany* stożkowy guziczek *(chyba miedziany) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 klamerka - XVII/XVIII/XIX wiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 naparsteczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 coś nabijkopodobne po oczyszczeniu - ołów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 no i na koniec - obicie, po oczyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 Jak więc widzicie Panowie nie zawsze trafią się marka za marką :) Miejmy nadzieję, że wyjdzie jeszcze wiele, także lepszego... Bo do rzekomego końca świata mało czasu pozostało :)Póki co powolutku szykuję się na EURO 2012 :) Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 Witam serdecznie!Wybrałem się dziś na chwilkę na pobliskie pola. Efekt? Zaczynamy. Późne popołudnie, pochmurnie - wiadomo, jaki nastrój się człowieka trzyma :) Ale co tam... ruszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 Pierwsze, co wyszło - to ten kawałeczek porcelanki. Leżał sobie na wierzchu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 Było sporo kawałków takiej cynkowej blachy, z jakimś rantem dookoła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 No i do tego pełno prlu, drutów, sreberek i złotek*, śmieci i czego byście jeszcze zapragnęli. Ignorowałem więc sygnały poniżej 30-tki.... *heh oczywiście tych z czekolady, bo gdzie bym złoto zostawił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 I za chwilę sygnał silny, około 60, patrzę... a tam czeska korona 1943! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 rewersik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 Przeskoczyłem obok na teren trawiasty, kopanie łatwe nie było, ale... ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 nie licząc o-ringów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 ... ;)Wszystko z dziś, z drobinek. Wiem, że te dwa srebrne kółeczka wzrok przykuwają najbardziej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 rewersy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 to lecimy szczegółowo, po oczyszczeniu 1 mark 1874 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 mennica B - Hanower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 koleżanka - 1 mark 1876 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 15 Marzec 2012 Autor Share Napisano 15 Marzec 2012 mennica F - Stuttgart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.