Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Jako, że ziemia, która byłą skuta mrozem na znacznej głębokości, mróz ten w znacznej części usunęła", gleba zrobiła się miękka, ale z drugiej strony czasy bagienek i błota nastały. Nie pocieszymy się nimi za długo, bo prognoza pogody mówi nam o kolejnych możliwych przymrozkach, przez co wykorzystaliśmy szansę i przy osłonie ładnej pogody, dużej ilości liści i pobliskich drzew wybraliśmy się na... Jaki towarzyszył nam krajobraz - możecie zobaczyć na załączonej fotce. Wątek ten jest kontynuacją tematu z ubiegłego roku - i jak ktoś nie pamięta, to przypomnę: http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=691801Panowie - na Zachodzie sezon poszukiwawczy otwarto! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Pomimo cholernie trudnego terenu - dołek-górka-dołek-górka... - udało się nam wypatrzeć miejsce, w którym niemcy pozostawili po sobie nieładny syf... zdjęcia większego wrzucić nie mogę, ale myślę, że wystarczy jak powiem, że miało ono ok. 20m kwadratowych powierzchni, o zasyfieniu" jak na fotografii obok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 KONIGLICHE HOF-APOTHEKEMax LomnitzGLOGAU" Ale szczerze mówiąc, nie mam zielonego pojęcia, od czego to i co to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 ADLER PROGRESSS Najczęstsze znalezisko. Łącznie, ok. 50-60 sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Jedne z ładniejszych butelek, czyżby po szampanie? Ok. 1,5 litra (albo z 2), żadnych bić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Inny wzór, także bez bić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 I kolejna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 I wychodziło tego świństwa dziesiątki, ale w plecakach mieliśmy ograniczone miejsce, trzeba było ruszyć dalej. Pierwszy lepszy sygnał i proszę, 50 groszy PRL w stanie agonalnym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Trafiały się takie oto śmieci, jakieś kawałki łódek od Mausera, guziki... na dzisiejszym niestety ogromne niepowodzenie, ale poczekajmy do full-wiosny" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 O proszę :) Czy to aby nie jakaś część od komara"? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Aaaa, jeszcze to, umknęło mi gdzieś. Z niemieckiego śmietnika - ładny cały talerzyk wyszedł, z taką sygnaturą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Także tyle na dziś. Wiem, że straszna lipa", ale to tylko początek... ;) Taką oto fotką kończymy :) Pozdrawiam serdecznie i do następnego, myślę lepszego, razu! K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werewolf Napisano 25 Luty 2012 Share Napisano 25 Luty 2012 całkiem przyjemne znaleziska szczególnie ze śmietniczka, nie ma co narzekać :)jakiej średnicy te wieczka od konserw?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mates_chmk Napisano 25 Luty 2012 Share Napisano 25 Luty 2012 najważniejsze że juz mieliscie ta mozliwosc by pospacerowac z wykrywka;))u mnie jeszcze kilka dni temu zimia zmarznieta jak kamien ale powiedzialem sobie ze jutro pójde chcociażby na jakies poletko pospacerowac,bo tych spacerów mi bardzo brakuje aaaa i z tego co dzis widziałem ziemia przynajmniej powierzchownie miekka;))wiec jest to juz zadowalający znak;))pooozdro.DARZ DÓŁ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 werewolf - ok. 15 cm, nie mam pod ręką linijki, a że jest sobota - lenistwo górą... :D mates_chmk - to tylko czekamy na odwilż :D Na polach nie jest źle - łotnisto", ale to i dobrze :) Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Nie dało mi to spokoju... coś musiałem zostawić". Patrzę do torby z wykrywką - oo, surprise! :D Jeszcze dwie buteleczki :) Jest jeszcze kwadratowy kałamarz, ale zdjęcie zrobię jutro, przy lepszym świetle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Ta mniejsza, nawet fajna, z napisami 100" w okręgu i 437 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 No i 0,75 napisy za chwilę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 25 Luty 2012 Autor Share Napisano 25 Luty 2012 Ze względu na słabe oświetlenie... :) wiem, że nie wyszło najlepiej :D Jakby co:'WEBER-QUELLEDas schlesische Tafelwasser!'Pozdrawiam, K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 No to lecimy Panowie :)Zestawienie piątek-sobota-niedziela. :)Zaczęło się w piątek, po południu. Wychodziły jak zwykle fenole, prlaki, itp., których zdjęć nie chce mi się tutaj zamieszczać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 I wśród całego tego złomu pojawił się obiekt bliżej niezidentyfikowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Po oczyszczeniu. Chyba ołów, ok. 4 cm średnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 agrafka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 I męczyliśmy się tak godzinami, aż do nocy - i z obawy, żeby nam kolegi błoto nie pochłonęło - musieliśmy się wycofać. Piątek the end. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krychus Napisano 4 Marzec 2012 Autor Share Napisano 4 Marzec 2012 Sobota. Szronu za oknem pełno no i zimno ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.