zbyniek Napisano 18 Luty 2012 Autor Share Napisano 18 Luty 2012 Jeżeli administracja uzna temat za niezgodny z regulaminem to proszę o usunięcie.Natrafiłem na forum kolegów z pod czerwonego sztandaru i przeniosłem się w całkowicie inny świat, przez moment byłem w 1940 roku, czytając o Katyniu, później przeniosłem się do lat 50-60, czytając o Stalinie :) Przyznam szczerze, że trochę mnie to śmieszy, myślę sobie, iż ktoś robi sobie żarty, a podświadomie zacząłem się martwić.Ale wpisy niektórych krasnych" to mnie rozwalają.Czołem Towarzysze!Chciałbym zadać pytanie które od dawna mnie męczy, mianowicie co komuniści sądzą o Józefie Stalinie?Towarzysz Józef Stalin był jednym z najbardziej zasłużonych towarzyszy.(tu podane zostają jakies linki)Wiecie, fajnie że macie takie źródła ale jak mamy wiedzieć że to równie nie są kłamstwa?Ponieważ piszą je eksperci i badacze marksistowsko-leninowscy. Poza tym komuniści raczej nie kłamią w przeciwieństwie do kapitalistów" - Hit normalnie hit, ubawiłem się i to równo.Podkreślam że to jeden z głównych mitów przez które komunizm ma taką a nie inną opinie. Niedługo będzie trzeba coś z tym zrobić, Towarzysze!" - mamy się bać?!Mowa, o tym że Stalin był mordercą to nic innego jak odwoływanie się przez burżuazję do swojego mentora propagandowego, który zwał się Goebels"Częste powtarzanie Towarzyszu, burżuazja i propaganda" nadaje temu forum(nie podam linku) uroku, ciekawe czy stosują metodę buziaczków na przywitanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 18 Luty 2012 Share Napisano 18 Luty 2012 Zbigniew nie wchodź na takie fora, bo nabędziesz jakichś hmmm podejrzanych idei i będzie Towarzyszu odkrywco":)PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczkaVTBS1 Napisano 29 Luty 2012 Share Napisano 29 Luty 2012 A kolega sobie myśli,że propaganda i kłamstwo to tylko PRL? Mowa o dwóch ustrojach,które wszystko dzieli prócz propagandy i wyzyskiwania dołu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 1 Marzec 2012 Share Napisano 1 Marzec 2012 Jasssne. Bo w kapitalizmie jest wyzysk człowieka przez człowieka. A w socjalizmie-odwrotnie.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczkaVTBS1 Napisano 2 Marzec 2012 Share Napisano 2 Marzec 2012 Jest jeszcze taka różnica: a komuny było lepiej,bo wszyscy kradli i dali tobie ukraść,teraz oni kradną,tobie nie dadzą"- z programu E.JAworowicz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.