nikt Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 Witam ! - witoldd : nie róbmy bałaganu w temacie - dzwoń do mnie i tyle. - melich : testy były na zakopane monety, przedmioty stalowe oraz na cele przypadkowo znajdowane w terenie. Wykrywacze z sondami standard. Różnica zasięgów na obiekt wielkości monety na korzyść XP rzędu 10 % . Test na maskowanie robiony w następujący sposób : obiekt stalowy wycinamy dyskryminacją , a następnie monetę kładziemy OBOK . Sprawdzamy jak daleko musi być moneta od zdyskryminowanej stali aby przy określonej prędkości machania była widoczna. Tu lepszy jest Tejon. Trudno określić ile ponieważ różnica zmienia się w zależności od wielkości stali.Dyskryminacja : Tejon jest lepszy - mniej dzwoni na obiekty stalowe o płaskiej powierzchni np. kapsle . pozdrawiam .
prymek7 Napisano 20 Luty 2012 Napisano 20 Luty 2012 wycinać żelazo w GMP ??? czy to aby nie błąd w użytkowaniu ???
bikemax771 Napisano 22 Luty 2012 Autor Napisano 22 Luty 2012 Witam dziękuję za radę głównie jednemu fahowcowi RANED pisze rzeczowo i normalnie,a tym co tak ślędzą kogoś posty też ,pisałem tylko o poradę bo naprawdę jak szukam coś co jeszcze nie miałem jakiś wykrywacz okazuje się że w praktyce jest słabszy i nie jestem tak zadowolony jak kiedyś miałem Tejona fanty znalezione nim te drobne biżuterie i monetki,innymi nie mogłem nic drobnego biżuteri wyciągnąć a miałem markowe 3 modele Garretta i 3-4modele Minelaba i jeszcze inne marki ,w powietrznych testach miały niekture lepsze osiągi ale w praktyce nic to nie dało,maskowanie itp.zalety Tejona wzięły górę nad innymi ,a ostatnio zawrócił mi w głowie XP Goldmax Power ale po moich przemyśleniach znów raczej zakupie TESORO TEJON wszystko na to przemawia,a wrogowie Tesora proszę tak nie dokuczać jak ktoś o tej marce wspomni pozdrawiam bikemax 177
Raned Napisano 22 Luty 2012 Napisano 22 Luty 2012 Kupując jeden czy drugi nie popełnisz błędu, moim wyborem byłby Tejon, jednak jeżeli już miałeś Tejona to może warto byłoby spróbować Gold MAXX Power. W GMP nie podoba mi się dyskryminacja, pozwalająca jedynie odrzucać ferromagnetyki oraz nieporęczna, ale solidna konstrukcja, duża puszka z długim plączącym się koło rękojeści przewodem. Sugerowałem managerowi XP zminiaturyzowanie GMP i przeniesienie do obudowy jak w Deusie i być może zastosowanie w jakiejś części bezprzewodowości. Alain Louvet zgodził się ze mną i jest świadomy, że byłby to hit, ale firma odniosła taki sukces z Deusem, że nie mają możliwości realizacji innych projektów. W każdym bądź razie jestem pewien, że jakaś forma uproszczonego Deusabę dzie dostępna wcześniej czy później i nie mówię tutaj o Deusie Light (bez pilota lub bez słuchawek bezprzewodowych).
Raned Napisano 12 Grudzień 2012 Napisano 12 Grudzień 2012 Co do kwestii zasięgu to przewaga rzędu 10% na korzyść XP może występować w przypadku:1. Tejon użyty w teście był wyprodukowany na rynek brytyjski, lub był źle ustawiony.2. Gold MAXX Power był z cewką 27 cm.Innymi słowy, Gold MAXX power z cewką standartową 22,5 cm nie różni się zasięgiem od Tejona.
Solo8 Napisano 25 Grudzień 2013 Napisano 25 Grudzień 2013 też mam dylemat co wybrac tesoro tejon czy xp goldmaxx?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.