karol123 Napisano 17 Luty 2012 Autor Napisano 17 Luty 2012 witam dzisiejszego dnia otrzymałem niemiecka lampe, są śladowe miejsca zielonej farby. Czy jakieś wojsko miało je na wyposażeniu?
dimmu66 Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 czy były na wyposażeniu trudno mi powiedzieć ale bez wątpienia takie lutlampy były używane przez kierowców do rozgrzewania oleju w pojazdachw warunkach zimy i niskich temperatur
thebestof1999 Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 W niemieckich Lanz Bulldogach i polskich Ursusach C45 były te lutlampy bez której odpalanie nie było by możliwe.
janczar Napisano 17 Luty 2012 Napisano 17 Luty 2012 ta lutlampa nie była na wyposażeniu żadnego wojska, a kolego thebestof1999 lutlampy do ciągników i pojazdów jak i silników stacjonarnych miały dysze do góry a to jest zwykłą lutlampa warsztatowa
Pytanie
karol123
witam dzisiejszego dnia otrzymałem niemiecka lampe, są śladowe miejsca zielonej farby. Czy jakieś wojsko miało je na wyposażeniu?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.