dyr.Dymalla Napisano 15 Luty 2012 Autor Napisano 15 Luty 2012 Znalezione razem z łuskami i cynkową tabliczką od kluczy,w poniemieckich koszarach. Napis na blaszce: RAD. FAHR SCHUPPEN REWIER. Co przetłumaczyłem jako: Rewir łusek. Nie wiem czemu RAD, bo nie było tam chyba śmieci z RAD-owskiego obozu.
dyr.Dymalla Napisano 15 Luty 2012 Autor Napisano 15 Luty 2012 Średnica końcówek zgniatających odpowiada średnicy łusek. Końcówki z mosiądzu.
Luftlander Napisano 15 Luty 2012 Napisano 15 Luty 2012 To tłumaczenie troszkę inaczej wychodzi W/m Rad Fahrradschuppen- szopa na rowery i koła.
dyr.Dymalla Napisano 15 Luty 2012 Autor Napisano 15 Luty 2012 Cholera, chyba masz rację. Nie spodziewałem się, że można rozdzielić fahrrad" i dodać go sobie do szopy, ale co kraj to obyczaj. Dzięki
Pytanie
dyr.Dymalla
Znalezione razem z łuskami i cynkową tabliczką od kluczy,w poniemieckich koszarach. Napis na blaszce: RAD. FAHR SCHUPPEN REWIER. Co przetłumaczyłem jako: Rewir łusek. Nie wiem czemu RAD, bo nie było tam chyba śmieci z RAD-owskiego obozu.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.