Nazir Napisano 11 Luty 2012 Autor Napisano 11 Luty 2012 Witam! Możecie mi powiedzieć czy ten soldbuch jest orginalny?Pozdrawiam
corporal Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Ten soldbuch jest na allegro widzialem go i nie polecam,ja osobiscie mam bardzo,bardzo,bardzo duze watpliwosci(dla mnie fake).Chcesz kupic orginalny soldbuch,wejdz na strone militarna,najlepiej ktory wystawia certfikat orginalnosci.Pozdrawiam
snake170381 Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Witam, moge sie mylic ale nie wydaje mi sie zeby ktos w tamtych czasach tak pisal...chodzi mi o podpis i wpisy od reki"jak dla mnie lipa.pozdrawiam
Bartek102 Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Więcej zdjęć wpisów poproszę . Ale nie wygląda on dobrze .Jest to duplikat . Sprawdz czy wpisy są związane z miejscowością Praga lub Passau . Numer blaszki wysoki jak na jednostkę szkolną , więc OK . Blacha wydana w Pradze , wpis na drugiej stronie z Krakowa . Szukaj generalnie nieścisłości w stęplach , datach i pieczątkach , przebiegu służby , jesli sa wpisane .
Bartek102 Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Ręczne wpisy , adnotacje , skreślenia , rózne charaktery pisma , doklejki stron to standard w Soldbuchach
Nazir Napisano 11 Luty 2012 Autor Napisano 11 Luty 2012 Soldbuch jest na allegro też mi sie nie podoba i wolałem się zapytać o jego orginalność. Soldbuchy SS widziałem od 1000zł w górę a tu jest za połowe ceny i nikt nie chcę kupić.Dzieki za wypowiedź i Pozdrawiam!
Zwłoka Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 nawet nie niska cena go zdradza,a samo pismo.Jest w 100% lewy.Pozdro
corporal Napisano 11 Luty 2012 Napisano 11 Luty 2012 Tak to prawda,ogolnie wszystkie dokumenty dotyczace ss maja wysoka cene,ja np.poszukuje soldbuch 12 pancernej dywizjii SS Hitlerjugend" ale trafienie soldbucha albo papierow dotyczacej tej dywizjii graniczy z cudem.
Pytanie
Nazir
Witam! Możecie mi powiedzieć czy ten soldbuch jest orginalny?
Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.