explosivelabs Napisano 5 Luty 2012 Autor Napisano 5 Luty 2012 Witam! Przeczytałem już chyba ze 100 teamatów i nie moge sie zdecydować. Miałem do tej pory kilka wykrywaczy w tym Proxime 1 i 3. Proxima nigdy mnie nie zawiodła ale niestety musze zmienic na coś lżejszego. Chciałbym coś porównywalne z proximą do 2000zł. Co polecacie z lżejszego sprzętu.
fidzir Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 mam ten sam dylemat tyle że przesiadka z argo,obawiam się drogi kolego żeby godnie zastapić wyroby rutusa trzeba będzie położyć ok. 3000 zł,z opini kolegów jakich mi udzielili na innym forum wywnioskowałem ze mając 2000 zł i kupując sprzęt zachodnich marek oczywiście w tej cene,nie dokonamy żadnej kolosalnej poprawy jeśli chodzi o skuteczność jak i osiągi stosując nowy wykrywacz,a wg. niektorych nawet możemy się cofnąć..rutusy to bardzo dobre sprzęty oczywiście w tym przedziale cenowym,i żeby rzeczywiście dokonać przeskoku w przód trzeba niestety będzie dołożyć do tych 2000 jeszcze z 1000-1300 zł..a jeśli sie nie ma na dokładkę,to lepiej pozostać i dalej poznawać rutusy..pozdro..
fidzir Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 można pomyśleć o teknetics omega 8000,ponoć niezły sprzęcik ceny;z cewką 10-2200 zł, z cewką 11"-2400 zł..
antony89 Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 fidzir a jest sens przechodzić z proximy na argo z cewka DD??mam ten sam problem,jak oceniasz Argo?czy lepiej poprostu dodać 400zł do 2000zł i kupić omege z cewką DD?
fidzir Napisano 6 Luty 2012 Napisano 6 Luty 2012 nie mam pojęcia,ja miałem 2 proximy i argo, z cewkami standartowymi wszystkie,z mojej praktyki odniosłem wrażenie że proximy spisywały się lepiej,ale to tylko moje zdanie,proximy ciągnely monety i guziki jak odkurzacz,nawet momentami żalowałem tego że proximę zamieniłem na argo,,omega 8000 ma niezłe notowania,chociaż i tu zdarzają się negatywne wypowiedzi na jej temat..
fidzir Napisano 8 Luty 2012 Napisano 8 Luty 2012 explosivelabs po pierwszym wyjściu w pole z omegą napisz pierwsze sposrzeżenia z dzialania sprzętu..pozdro i głębokich dołków...
proxima150. Napisano 8 Luty 2012 Napisano 8 Luty 2012 soryy za zmianę tematu ale jak jesteśmy przy proximie to mam pytanko . nigdy wam nie wariował ten wykrywacz ? i czy reagował na kabel od cewki ??
dzieci3 Napisano 8 Luty 2012 Napisano 8 Luty 2012 Widzi wszystko" jak bateria jest na zdechnięciu".Kabel też musi byc sztywno okręcony wokół rurki bo popiskuje a wtyczka stabilnie wpięta w gniazdo.
wiktor3030 Napisano 8 Luty 2012 Napisano 8 Luty 2012 @proxima150 wariowanie to znaczy popiskuje ci co jakiś czas? Napisz coś więcej w jakich warunkach i konkretnie jak się zachowuje.
fidzir Napisano 9 Luty 2012 Napisano 9 Luty 2012 widocznie tak już rutusy mają że popiskują i popierdują bez powodu, i to nie tylko przy słąbych bateriach..
explosivelabs Napisano 21 Luty 2012 Autor Napisano 21 Luty 2012 witam I dalej ten sam problem mam do wyboru 4Teknetics G2 11'ddOmega 11'ddGaret AT proFischer F70Interesuje mnie raczej kolorek. W gre wchodzi tylko nowy detektor. Fundusze troche wzrosły tak do 2600zł. Pomóżcie sezon sie zbliża miejscówki obadane tylko sprzetu brak.
pako151515 Napisano 21 Luty 2012 Napisano 21 Luty 2012 Proponuje dorzucić 200zł i wziąć XP GMaxx II, a jak nie to Omega z cewka 11. Teknetics G2 nie polecam, garetta Ato pro też nie. Jeżeli z tych co wymieniłeś to Omega ewentualnie fischer f70 i dokupic do niego cewke 11 dd. Pozdrawiam
explosivelabs Napisano 29 Luty 2012 Autor Napisano 29 Luty 2012 Skusiłem się na omegę + cewka 11. Jak narazie po jednym wyjsciu jest ok. W porównaniu do proximy jest bardzo lekki i szybki. Trochę denerwujace jest strojenie do gruntu, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Co do głebokości to narazie trudno powiedziec. Łuska mauzera tak ok 25-30 cm. Dyskryminacja trochę zaskakuje. Bardzo ładnie wycinł odłamki. Postaram się coś więcej napisać po kilku wyjsciach. PZDR!
emisoo Napisano 29 Luty 2012 Napisano 29 Luty 2012 Jak będziesz latał z O8 ta najlepiej na D2 daje mocne audio i głębiej łapie , dyskryminacja 16
explosivelabs Napisano 1 Marzec 2012 Autor Napisano 1 Marzec 2012 Słyszał ktoś o problemach z omegą na cewce NEL. Ponoć jakieś układy nie wyrabiają w związku z mniejszym oporem cewki.
Krychus Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Ponoć jakieś układy nie wyrabiają w związku z mniejszym oporem cewki."Słyszałem. Dystrybutor wykrywaczy Teknetics (chyba) też o tym wie i ostrzega, że wszystko na własną odpowiedzialność - i słusznie. Jeżeli opór cewki jest za niski, zapewne wygląda to tak, że sygnał wysłany do cewki nie rozprasza się zupełnie na jej uzwojeniach - co skutkuje jego powrotem" do elektroniki - w związku z tym podwyższeniem napięcia w obwodzie cewki - można więc to przełożyć na owe uszkodzenie - obstawiam, że identyfikacja jest także przekłamana w odniesieniu do oryginalnej cewki. Można temu na pewien sposób zaradzić :) Pozdrawiam, K.
emisoo Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Bzdury czysto marketingowe raczej prosty przykład cewka firmowa 15 '' koszt ponad tysiac złotych11'' cali 690 zł nowy Detech 13: i Nel 13" ok 600 Powodzenia
Krychus Napisano 1 Marzec 2012 Napisano 1 Marzec 2012 Być może - nie przeczę - nie miałem takiego zestawu, O8 + NEl, dlatego tylko sugeruję, jeśli ktoś chciałby zaradzić faktycznemu" psuciu się wykrywaczy :) Pozdrawiam, K.
SaperDębica Napisano 5 Maj 2012 Napisano 5 Maj 2012 podepne sie pod tematNastepny wykrywacz po proximiecos uniwersalnego: max 2800-3000PLN nowy lub uzywanyWhite's XLT ?Rutus Argo Ver. 3 ?ew white's MXT ? na Fishera F75LTD lub E-tracka nie starczy $ i to juz typowo na kolor maszynki a wole cos uniwersalnego
KrisssK Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 Z wymienionych przez Ciebie modeli polecałbym Ci MXT Pro.Mało skomplikowany w obsłudze i bardzo skuteczny wykrywacz.Zmieścisz się w założonym budżecie.Argo po Proximie? - chyba nie ma sensu - jak się przesiadać to lepiej spróbować coś całkiem nowego i z wyższej półki.XLT - miałem przez krótki czas ale trochę skomplikowana obsługa nie za bardzo mi odpowiadała. Niemniej jednak to bardzo dobry wykrywacz ale w przystępnej cenie trzeba mieć szczęście żeby trafić na niewyeksploatowany egzemplarz.
Piotr.Poszukiwacz Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 Bardzo lekki wykrywacz to np. Armand Prospector 2.
Piotr.Poszukiwacz Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 No pytanie z topicu było o coś lżejszego :)
KrisssK Napisano 6 Maj 2012 Napisano 6 Maj 2012 Oczywiście.... Panie AAA (Anonimowy Adwokacie Armanda) :)Pytanie było o coś lżejszego ale nie o coś gorszego...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.