guzicznikniks Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 Witajcie!Czy znajdzie się fachowiec, który wydatuje mi tę butelkę po winie? W środku znajdował się korek więc wnioskuję że po winie...Dość masywna, ciężka, bardzo wypukłe-stożkowe dno, produkcja przedwojenna czy jeszcze wcześniejsza? Chodzi mi czy niemiecka czy pruska?Średnica 9cm, wysokość 31cm (bez korka:)
guzicznikniks Napisano 28 Styczeń 2012 Autor Napisano 28 Styczeń 2012 Witaj!Tak, Dolny Śląsk, butelki przemieszane z różnymi pruskimi śmieciami", późniejsze też się trafiają ale gross przedmiotów z początku wieku.Pozdrawiam!
guzicznikniks Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 Witajcie!Czy znajdzie się fachowiec, który wydatuje mi tę butelkę po winie? W środku znajdował się korek więc wnioskuję że po winie...Dość masywna, ciężka, bardzo wypukłe-stożkowe dno, produkcja przedwojenna czy jeszcze wcześniejsza? Chodzi mi czy niemiecka czy pruska?Średnica 9cm, wysokość 31cm (bez korka:)
guzicznikniks Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 Dno, jak widać bardzo wypukłe (do wewnątrz-inaczej-wklęsłe) Zależy mi na wydatowaniu i produkcji (jakis popularny winiak-jabol-czy cos lepszego?)Pozdrawiam!!!
bjar_1 Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Wino - od początku XX wieku, do lat 40-tych tegoż.
guzicznikniks Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 Panowie wielkie dzięki, znalazłem kilka(naście) sztuk, przyda się do domowego winka. Bjar mi pomaga już kolejny raz więc dzięki jeszcze raz ;)
bjar_1 Napisano 27 Styczeń 2012 Napisano 27 Styczeń 2012 Często występują w ziemiankach zarówno I jak i II-wojennych.
Pytanie
guzicznikniks
Witajcie!
Czy znajdzie się fachowiec, który wydatuje mi tę butelkę po winie? W środku znajdował się korek więc wnioskuję że po winie...
Dość masywna, ciężka, bardzo wypukłe-stożkowe dno, produkcja przedwojenna czy jeszcze wcześniejsza? Chodzi mi czy niemiecka czy pruska?
Średnica 9cm, wysokość 31cm (bez korka:)
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.