bero501 Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2012 Witam, otrzymał takie talerze niestety na odwrocie są obklejone jakimś twardym klejem i tekturą. Jak mogę to usunąć aby nie zniszczyć talerzy? Od razu przepraszam za jakość zdjęć ale w terenie miałem tylko aparat w telefonie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2012 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2012 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Styczeń 2012 Share Napisano 27 Styczeń 2012 Nasącz szmate acetonem, to na klej i całść szczelnie owiń folią. Sprawdzaj co się dzieje co kilkanaście minut.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2012 o na klej" co na klej ta szmata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2012 czy nie zniszczę farby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 28 Styczeń 2012 Share Napisano 28 Styczeń 2012 Na klej nasączoną szmate przykładasz. Aceton jest agresywnym rozpuszczalnikiem, dla tego częsta kontrola czy zbyt wiele nie rozpuszcza. Intuicyjnie lepszy wydaje mi się tu być jako rozpuszczalnik chloroform, ale jest trudny do dostania. Oba te rozpuszczalniki to swiństwo, radze zachowaś rozsądek przy stosowaniu.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Można też próbować czterochlorkiem węgla tzwn.tetrą,kiedyś udało mi się tym specyfikiem usunąć wyjątkowo wredne plamy z kleju czy lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Styczeń 2012 Share Napisano 29 Styczeń 2012 Tetra a właściwie jej pary działają genialnie, czyściłem tak kiedyś gaźnik. Niestety zaprzyjaźniona pralnia została zlikwidowana i nie mam dojścia do tego specyfiku.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.