Gość Napisano 30 Lipiec 2002 Napisano 30 Lipiec 2002 kupilem dlugo oczekiwany numer sierpniowy ODKRYWCY i otwierajac go na rozkladowce zobaczylem zolnierza SS,wszystko ok! ale dlaczego w prawym gornym rogu zdjecie karabinu jest opisane jako MAUSER 98k" a faktycznie przedstawia one mausera jugoslowianskiego MODEL 1948?,tego malo !!jest takze bagnet mod.24 i ladownice jugoslowianskie!! ciekawe kto to wybieral te zdjecia jako SS-STURMANN 1943"? CO ZA BZDURA!! i jeszcze co ciekawszego!!-ow zolnierz SS na rozkladowce trzyma w reku czeskiego mausera VZ.24 i na dodatek lipna jego kopie wykonana z aluminium. jak juz wybieracie zdjecia to zastanowcie sie jakie dac,aby nie bylo posmiewiska!(wybierzcie lepszego konsultanta bo ten z HERO-COLLECTION" cos sie niezna w temacie!).
mosin Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 no właśnie!!! O" nigdzie nie można dostać!!! w moim kiosku na zadupiu jakoś zawsze był, a tego numeru nie ma. mam nadzieję, że JESZCZE nie ma...
Gość Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 spokojnie koledzy i uwas bedzie! ja jestem z pod wroclawia,wiec dlatego mam tak szybko.u nas juz jest.
Gość Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 Pewnie go prenumerujesz i ostatnio wstyd sie do tego przyznac. Podobny nikt O" juz nie kupuje ani nie czyta:))))))))
Gambit Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 Agent - nie siej zamętu ;) Odkrywcę jeszcze kupuje dużo osób. Jak ktoś go zaczął kupować niedawno i nie czai co się na forum dzieje to wciąga go jak świeże bułki lewą dziurką od nosa.Gambit.
Gość Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 ja go jeszcze kupuje ,lecz jest juz coraz mniej ciekawszych artykulow-to fakt!!. ale nie o to chodzi. jak bedziecie mieli nowy numer to zobaczcie na srodkowej stronie tego SS-mana.takiego posmiewiska i niescislosci w doborze sprzetu jeszcze nie widzialem nigdzie!!. typowa amatorszczyzna!!
Gość Napisano 31 Lipiec 2002 Napisano 31 Lipiec 2002 Jak ktoś z Warszawy chce kupić to jest juz w Pelcie
yoony Napisano 1 Sierpień 2002 Napisano 1 Sierpień 2002 oczywiscie 5 wspanialych zdjec z wydobycia 7 2 nieprzedstawiaja wlasciwie nic 2 sa prawie nieczytelne nie mozna bylo dac wougle 2 ale w dobrym rozmiaze i rozdzielczosci a nie sa niewiele wieksze od pudelka zapalek
Gość Napisano 1 Sierpień 2002 Napisano 1 Sierpień 2002 Bez przesady! Fakt, ze w narozniku strony ten jugoslowianski mauser to niezla kompromitacja, ale co do czeskiego vz. 24 - to, kolego, nie tak stanowczo. O ile wiem, Niemcy używali masę zdobycznego sprzetu - a zwłaszcza czeskiego. Znane przeciez sa bagnety czeskie z Waffenamtami", polskie z przebitym orłem, polskie karabiny Mauser z zeszlifowanymi puncami na komorze itd, itd... A o czeskich czołgach, to już lepiej nie wspominać... A ciekawe, co byś powiedział na włoski kamuflaż na SS-manie?
Gość Napisano 2 Sierpień 2002 Napisano 2 Sierpień 2002 witam. o ile wiem to SS raczej uzywala karabinow rodzimej konstrukcj, a czeskie vz 24 posiadal wehrmacht i jednostki pomocnicze.co do kamuflazu to sie nie kloce bo slyszalem ze ponoc byly i zdobyczne(ale nie jestem tego pewny).ale niech bedzie juz ten vz 24-- ale dlaczego taka lipna kopia? i dotego jeszcze wykonana z aluminium,swieci sie jak psu ja..a".dokladnie przyjrzyjcie sie!! jak sie juz cos robi to trzeba wszystko do zdjec dograc na ostatni guzik, tak aby mialo to wyglad i sens.a tutaj tego brakuje.co do karabinu jugo mod.1948" to te karabiny byly produkowane po wojnie,wiec takie zdjecie jest racze niedopuszczalne w opisie.pokazujac gazete z tymi niescislosciami moim niemieckim kolegom z Deutsche Waffen Journal" stwierdzili ze polacy nie naucza sie dokladnosci pokazujac takie byki.nauczmy sie dokladnosci w opisach i zdjeciach,poniewaz to naraza na wstyd ze strony naszych sasiadow.
Gość Napisano 4 Sierpień 2002 Napisano 4 Sierpień 2002 Panie raktorze" niech sie pan tak nie goraczkuje( ..nie docucą pana loledzy z żurnala..) ...jest o wiele za gorąco ! SS-manni uzywali zdobycznego czeskiego sprzetu m.in karabinów, ckm, pistoletów itp. A na podstwie skanu w odkrywcy trudno powiedziec czy ten mauser jest jugosłowiański !?
Gość Napisano 4 Sierpień 2002 Napisano 4 Sierpień 2002 mauser jest ,ale w gornym prawym rogu!! ale dlaczego model powojenny? oto mi kolego chodzi,a ten czeski co ma w reku to chwala mu za to,ale przyjzyj sie dokladnie-jest bardzo lipny i do tego aluminiowy.widzialem odlewy z HERRO COll.."i sa dosc kiepsko wykonane .
Gość Napisano 4 Sierpień 2002 Napisano 4 Sierpień 2002 Kloedzy czego sieżoładkujecie przecież nikt tak naprawdę w tych artykułach w O nie chce nikogo niczego nauczyć to po pierwsze po drugie sa one robione celem spopularyzowania czyli wcisnięcia ludziom którzy sie nie znają że tak własnie to powinno wyglądać żeby był argument,, bo ja widziałem w gazecie Po prostu pomiesznie z poplątaniem wszystko to tak naprawdę ma słuzyćpromocji f-my HERO a oni nie przywiazuja wagi do jakosći ani szczegółów tylko do sprzedaży:-)Nie wspomnainu tu o rzeczy najwazniejszej ani WH nie uzywał kamo SS ani na odwrót bowiem wzory kamularzu SS były własnoscią SS Reichsfurera Himlera i jemu by trzeba było płacić za prawa patentowe wykorzystujac wzory SS dla oddziałów Heer a te z kolei nie zaopatrywało SS bo miało dosyc problemu z własnym zaopatrzeniemzłamaniem tej zasady miął być wzór Leibermuster kamo ogólnowojskowe czyli dla WSS Luft i WH ale nie zdążono goupowszechnić i to własnie ten wzór stosowany po zmianach ,,denazyfikacyjnych" był uzywany w Szwajcarii i Czechosłowacji. Nie miejcie więc za złe f-Mie Hero ze nie pasjonuja sie tym z czego żyją i maja detale w d..uzym poważaniu chcecie czegoś porzadnego i pouczającego zróbcie sami :-) Swoją drogą dlaczego nikt nie publikuje swoich zbiorów jak Vade Krawczyk z Australii chociazby???Przeciez koszta druku takiej książki dla kilku kolekcjonerów którzy by partycypowali w kosztach to betka a sprzedało by sie na pewno i byłoby porcja solidnej wiedzy pasjonatów nikt nie zrobi niczego za Nas jak chcemy dobrze musimy sami inaczej będziemy skazani na widok w czasopismach popilaryzatorskich takich kwiatków jak SS man wz 43 oraz szef f-my Hero w gustownych szwedzkich butach górskich AD 1976 w mundurze i bronia jakże z tym nie licujacą:-)Pozdrwaiam wszystkich serdecznie
Gość Napisano 4 Sierpień 2002 Napisano 4 Sierpień 2002 No to jeśli wcisnięcia ludziom którzy sie nie znają że tak własnie to powinno wyglądać żeby był argument,, bo ja widziałem w gazecie" i oni nie przywiazuja wagi do jakosći ani szczegółów tylko do sprzedaży" no to trafił swój na swego panie kapitanie. Pozdrawiam!
akagi Napisano 5 Sierpień 2002 Napisano 5 Sierpień 2002 O tak, herr hauptmann, najpierw należy zacząć od siebie a potem krytykować.
Gość Napisano 5 Sierpień 2002 Napisano 5 Sierpień 2002 Ad. wypowiedź Hauptmanna:W zasadzie WH i SS nie mieszało swoich kamuflaży, ale zdarzały się wyjątki (są drugowojenne fotografie ukazujące żołnierzy WH w kurtkach kamo SS).I nie zapominajmy, że należąca do Luftwaffe Dywizja Hermann Goering była standardowo wyposażona w kurtki kaumflażowe SS.
Gość Napisano 5 Sierpień 2002 Napisano 5 Sierpień 2002 A spadochroniarze SS mieli kurtki Luftwaffe w kamuflażu segmentowym :-)))
Gość Napisano 6 Sierpień 2002 Napisano 6 Sierpień 2002 Dzięki Hobbysto, wg mnie Hauptmann to ostatni rzeźbiarz. Przeczytaj moją odpowiedź do niego. Pozdrawiam, Krzysztof Kłoskowski, Hero Collection.
Gość Napisano 6 Sierpień 2002 Napisano 6 Sierpień 2002 Panie Hauptmann! Bycie kapitanem w niemieckiej armii, to musi być ciężkie życie... Ciągle urazy, postrzały,kontuzje... Na przykład, po szalonej nocy z Ewą Braun, w czasie której miałeś na oku detale (w odróżnieniu od mojej firmy) Reichsfuehrer szeptał Ci do ucha,ile jest mu winna armia za używanie patentów kamuflażowych, których jest właścicielem. Rozumiem, że w to uwierzyłeś i do tego to okropne napięcie, że dowie się o tym Martin Bormann i Wade Krawczyk. I te rzucane w Twoją stronę błagalne spojrzenia Leibermustra, który siedział na ławie oskarżonych w Norymberdze i czekał na denazyfikację... Z utęsknieniem czekam na Twoje naukowe wspomnienia z frontu! Uważaj na siebie pod Stalingradem, bo boję się, że odnowi Ci się niedawna kontuzja głowy. No ale wojna to wojna, a kula nie wybiera - a bycie Hauptmannem zobowiązuje. Krzysztof Kłoskowski, Hero Collection.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.