Skocz do zawartości
  • 0

pomoc w rozszyfrowaniu nr jednostki

trombil

Pytanie

Napisano
witam! prosze o pomoc-jestem tu nowy i witam serdecznie wszystkich Eksploratorów. Mam pytanie-pomoze mi ktos rozszyfrowac skrót: 10 Komp.res.Inf.Regts.202 ? Z moich informacji wynika ze to jakis pułk piechoty-ale cos wiecej?
gdzie powstał,gdzie stacjonował,itd. serdecznie dziekuje za pomoc.Prosze sie nie gniewac jesli wpisalem ten post w nieodpowiednim miejscu.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z zagranicznego forum:
R.I.R. Nr. 202 was formed in Berlin in October 1914 from the replacement battalions of Garde-Grenadier-Regiment Nr. 1 (I. Bat.), Garde-Grenadier-Regiment Nr. 2 (II. Bat.) and Garde-Grenadier-Regiment Nr. 4 (III. Bat.)"
Napisano
witam! prosze o pomoc-jestem tu nowy i witam serdecznie wszystkich Eksploratorów. Mam pytanie-pomoze mi ktos rozszyfrowac skrót: 10 Komp.res.Inf.Regts.202 ? Z moich informacji wynika ze to jakis pułk piechoty-ale cos wiecej?
gdzie powstał,gdzie stacjonował,itd. serdecznie dziekuje za pomoc.Prosze sie nie gniewac jesli wpisalem ten post w nieodpowiednim miejscu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie