Skocz do zawartości
  • 0

Co to za czapka?

dziadu94

Pytanie

Napisano
Witam, ostatnio wszedlem w posiadanie tej oto czapki lecz nic o niej nie wiem. Czapka jest malo zniszczona i w zwiazku z tym podejrzewam, ze moze to byc podrobka, ale nie jestem ekspertem.
Czy moge liczyc na pomoc z Waszej strony?
Prosilbym o jakiekolwiek informacje co do pochodzenia, autentycznosci i, jesli takowa istnieje, wartosci.
Z gory dziekuje.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ok, dzieki, a jej dostepnosc rozumiem ze tez spora jesli taka cena? no nic, myslalem, ze to cos bardziej oryginalnego, ale dobre i to.
Skoro pytam sie juz o pochodzenie czapek to spytam jeszcze o te. Prosba o identyfikacje.
Z gory dzieki.

Napisano
wielkie dzieki za informacje, co do tych stron po rosyjsku to narazie nic nie zrobie wiecej niz ogladanie obrazkow... nic z pisma nie kapuje, ale mam nadzieje, ze mi mama pomoze.
dzieki jeszcze raz. pozdr
Napisano
No wlasnie tez mi sie nie podoba obecnosc gwiazdek a teraz jeszcze piszesz ze inne rzeczy nie pasuja...hmm, ja sie na czapkach rosyjskich, ddr-owskich czy ogolnie zwiazkowych w ogole nie znam.
Luftlander napisz mi co by nalezalo usunac aby czapka byla jak najbardziej autentyczna?
Czapke dostalem w prezencie i nic przy niej nie grzebalem, ozdoby juz byly.
Napisano
I jak? Nikt nic nie wie na ten temat?
Wyglada nawet na stara tyle tylko, ze niektore elementy wydaja sie nie na miejscu np. metalowe gwiazdki na otoku.
Czy jest to rodzaj jakiegos wyroznienia, samowoli czy po prostu sa one dodane wspolczesnie?

pordr.
Napisano
Witam, ostatnio wszedlem w posiadanie tej oto czapki lecz nic o niej nie wiem. Czapka jest malo zniszczona i w zwiazku z tym podejrzewam, ze moze to byc podrobka, ale nie jestem ekspertem.
Czy moge liczyc na pomoc z Waszej strony?
Prosilbym o jakiekolwiek informacje co do pochodzenia, autentycznosci i, jesli takowa istnieje, wartosci.
Z gory dziekuje.
Napisano
Czapka nie jest lotnicza", bowiem sowiecka awiacja nosiła w barwie niebieskiej, lub z niebieskim otokiem. Czyli mewka odpada, i tak widać gołym okiem że nie od kompletu, oraz gwiazdki z otoku też.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie