jacek1 Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 Tak dla porównania, jaka jest skala trudności przy takich projektachhttp://www.youtube.com/watch?v=2BsJmF7Zkk8&feature=share Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaki Napisano 23 Styczeń 2012 Share Napisano 23 Styczeń 2012 Kolego jacek1 nie chcę tutaj wywołać kłótni. Tak na prawdę nie mamy zbytnio o co się sprzeczać. Kolega PAK36 chce wykonać model/makietę to technicznie ułatwia wykonanie bo ma zasadniczo wyglądać jak oryginał a nie działać jak on. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Nie jest moim zamiarem wywoływanie kłótni. Ja po prostu staram się uzmysłowić skalę trudności takiego przedsięwzięcia, szczególnie, że w pierwotnej wersji kolega pisał o modelu w skali 1:2. Każdy, kto widział V-2 z bliska, szczególnie własnie te ebechy", zdaje sobie sprawę, że zrobienie modelu samego silnika z oprzyrządowaniem, to jest to zadanie na kilka ładnych lat. Reasumując uważam, że branie się za bary z tematem robienia otwieranego modelu z ebechami" w tej skali, to zadanie niezwykle trudne, z grupy prawie niewykonalnych. Oczywiście życze wytrwałości i doprowadzenia do realizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaki Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Nawet zamknięta V-2 w skali 1:2 jest zdecydowanie za duża jak dla mnie. Czas pokaże co z tego projektu powstanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1 Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Myślę, że warto sie skontaktować z Andrzejem. Kończy właśnie V-1 w skali 1:1, na pewno podpowie cos rozsądnego.http://picasaweb.google.com/111284570399120241077/MojaFi103V1FZG76ZdjeciaZBudowyReplikiNiemieckiegoPociskuZIIWS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khaki Napisano 25 Styczeń 2012 Share Napisano 25 Styczeń 2012 Bardzo ładna replika V-1. Ciekaw jestem czy autor po skończeniu pokusi się o drugi model załogowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.