chudy.onyx Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Napisano 12 Styczeń 2012 Witam, mam problem z identyfikacja łuski. Wymiary to wysokość 81mm denko 14,5mm kaliber ciężko zmierzyć bo szyjka jest uszkodzona, ale około 13mm. Na denku wybite tylko 39.
chudy.onyx Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Napisano 13 Styczeń 2012 Dzięki wielkie. Wiem o co chodzi, włoskiego nie znam no i za wiele się nie dowiedziałem. Takiej konkretnie tam nie ma. Może ktoś podpowie bo łuski to nie moja działka. Popularna to łuseczka? I może ktoś da link do stronki po polsku albo angielsku, o broni która strzelała taką amunicją.
chudy.onyx Napisano 13 Styczeń 2012 Autor Napisano 13 Styczeń 2012 Ok dzięki, przeczyściłem troszkę denko z patyny i wyszły ledwo widoczne BPD S 39. I już wszystko wiem. Breda-SAFAT 12,7 jednostek Regia Aeronautica ( znalezione przy lotnisku ).Wielkie dzięki!
chudy.onyx Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Napisano 12 Styczeń 2012 Witam, mam problem z identyfikacja łuski. Wymiary to wysokość 81mm denko 14,5mm kaliber ciężko zmierzyć bo szyjka jest uszkodzona, ale około 13mm. Na denku wybite tylko 39.
Luftlander Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Coś kolega chyba się pomylił w mierzeniu denko, moim zdaniem ma ciut więcej niż 15,5mm. Zmierz dokładnie wszystkie wymiary.
Pytanie
chudy.onyx
Witam, mam problem z identyfikacja łuski. Wymiary to wysokość 81mm denko 14,5mm kaliber ciężko zmierzyć bo szyjka jest uszkodzona, ale około 13mm. Na denku wybite tylko 39.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.