Panzerkampfwagen Napisano 12 Styczeń 2012 Autor Napisano 12 Styczeń 2012 interesuje mnie czy w lesie na górkach zachodnich w gdańsku dał by rade znaleźć coś takim cudem jak drutem że chodzisz i co parę metrów wbijasz w ziemie interesuje mnie to ponieważ jestem z okolicy i mam 14 lat więc nie stać nie jeszcze na jakiś wykrywacz a i chciałbym się dowiedzieć czy cały las jest już przeszukany ?
oskar1021 Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Jezusie przenajświętszy.....ale masz kolego energii.
Kuba115 Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Gdybyś zaczął 30 lat temu chodzić w ten sposób to pewnie i coś byś trafił, ale teraz to byś musiał mieć naprawdę dużo szczęscia. Weź pod uwagę korzenie i kamienie. Dołek byś musiał kopać co dwa metry, a dopiero w tysięcznym dołku mógł coś trafić. Lepiej zacznij zbierać sobie na jakiś tańszy wykrywacz :)
koleś Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Też zaczynałem z drutem 20 pare lat temu na piaszczystych okopach było całkiem nieźle, mnóstwo piersiówek szkalnych tego nie znajdziesz wykrywaczem, puszek po konserwach mało wartosciowe przedmioty ale cieszyły bardzo dlatego polecam .. przynajmniej saperke opanujesz do perfekcji hehehe ...
karabin Napisano 12 Styczeń 2012 Napisano 12 Styczeń 2012 Poleciłbym najpierw dużo czytać literatury tematycznej a za parę lat brać się za poszukiwania bo wbrew pozorom trzeba dużo wiedzieć,samo szukanie to tylko mała część tego hobby.Chłopaki miesiącami studiują mapy i literaturę aby później w danym miejscu pochodzić kilka godzin.Zanim dobrze się oczytasz,zdążysz nazbierać na wykrywacz:) Na druta to kiepski pomysł.
reglass Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 Też polecam dużo czytać. Kiedyś na pewno będzie Cię stać na detektor. A wtedy będziesz już dobrze przygotowany do działań. Bez odpowiedniej wiedzy etc. Nie dotykaj żadnych przedmiotów które mogą zrobić Ci dużo szkody lub doprowadzić do ostatniej wyprawy. Są przedmioty których NIE WOLNO DOTYKAĆ". Na myśli mam pozostałości po II Wojnie Światowej. Po czytaj o tym żebyś wiedział czego masz się wystrzegać.
adam793 Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 Kup se dwa jamniki pięknie robotę robią.A na poważnie chłopie ty poważnie tym drutem byś chodził i szukał??Garba byś szybciej dostał jakbyś choć jedną fajną rzecz znalazł
Thomson. Napisano 13 Styczeń 2012 Napisano 13 Styczeń 2012 Nie łatwiej na czuja rozkopywać ziemianki i okopy. Przy odrobinie chęci można naznajdować fajnych rzeczy, które wykrywka omija.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.