muri Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Napisano 7 Styczeń 2012 Proszę o identyfikację tych sprzączek i łuskowatych okuć wszystko jest z jednego miejsca zapewne stanowiło cześć jakiegoś oporządzenia tylko jakiego?Wymiary na zdjęciu.Z góry dziękuje za jakiekolwiek pomysły.
muri Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Napisano 7 Styczeń 2012 Nie są to łuski od piki, zupełnie inne. to miało na celu jak by element paska. w środku pozostał jeszcze materiał parciany ewentualnie mogła to być skóra. Jutro mogę zrobić zdjęcia. Po co w tych sprzączkach jest ta szczelina? przeglądałem maski pgaz i nic podobnego nie znalazłem.
tyfus Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 dlatego bez zdjęć to można sobie gdybać.takie zakończenie z materiałem parcianym w środku, kojarzy mi się z zakończeniem pasków, np. :http://menazki.pl/2011/07/26/torba-wojskowa-na-ramie-typu-chlebak-nowa-mocna/te pierwsze mogą równie dobrze być od pasa nośnego od maski pgaz
Zwłoka Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 jak resztki parciane w okuciach sa,to bym w kierunku wyposażenia US army sie kierował
mietek Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Brytyjskie - sadzac po ilosci to byly troki, 3 sztuki.
muri Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Napisano 7 Styczeń 2012 Proszę o identyfikację tych sprzączek i łuskowatych okuć wszystko jest z jednego miejsca zapewne stanowiło cześć jakiegoś oporządzenia tylko jakiego?Wymiary na zdjęciu.Z góry dziękuje za jakiekolwiek pomysły.
Pytanie
muri
Proszę o identyfikację tych sprzączek i łuskowatych okuć wszystko jest z jednego miejsca zapewne stanowiło cześć jakiegoś oporządzenia tylko jakiego?
Wymiary na zdjęciu.
Z góry dziękuje za jakiekolwiek pomysły.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.