spid3r Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 Witam, czy może mi ktoś pomóc zidentyfikować zaznaczony punkt na mapie ?mapa 1:25 000 niemiecka z 1944r
Puzderełko Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 stodoła, pojedyńcze zabudownie, prostokąt+dot" na stronę wrótni
woytas Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 Stodoła w lesie? Dziwne? Jakaś skrytka od leśników. A na mapie trzeba było pod coś podciągnąć
tyfus Napisano 6 Styczeń 2012 Napisano 6 Styczeń 2012 las to ja widzę po lewej stronie drogi, który częścowo przechodzi na prawą stronę.Na pozostałej części lasu nie widać, co może oznaczać - budynek gospodarczy (szopa/wiata) o charakterze lekkim (drewniany).W lesie, na starych mapach, mogą występować podobne budynki o charakterze lekkim - były to najczęściej baraki robotników leśnych/drwali.
macbaton Napisano 7 Styczeń 2012 Napisano 7 Styczeń 2012 Ja tam lasu nie widzę, to jakby pojedyncze drzewa iglaste, po prawej widać liściaste, może nawet jakiś sad? To jest pojedyncze zabudowanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.