Skocz do zawartości

Minelab XTR 705 czy Fisher F75 ?

ptrc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zamierzam zmienić swój obecny sprzęt na coś nowszego i zastanawiam się nad XTR705 lub F75? Chodzę obecnie z XTR70 głównie monetki i drobne rzeczy. Nie znam zupełnie F75?
Napisano
2 modele są na kolor lux . Kiedyś miałem podobny problem i wybrałem F75 po chodzeniu z nim 2-3 sezony zamieniłem na F75Ltd i jest ok. Polecam ci LTD
Napisano
Na temat XTR 705 powstało wiele legend,które można poczytać na tym portalu.Piszą je najczęściej osoby,które mają 705 i nic więcej.Ja osobiście posiadam ten wykrywacz i wiem że nie jest to az takie cudo ja je malują.pozdr
Napisano
W życiu najlepiej kierować się zasadą, że cudów nie ma:)
ptrc - jeśli uzywasz X70 to nie ma większego sensu zamiana na X705. Różnica między tymi sprzetami jest w skrócie taka, że f75 operuje na jednej, wysokiej częstotliwości a x705 może pracować na jednej z wybranych trzech. F75 jest bardzo czuły, co czasem nie pozwala na pracę w pobliżu niektórych linii wysokiego napięcia. F75 jest lepiej wyważony niż x705 z okrągłą cewka DD, ale już z koncentrykami czy elipsa DD nagroda za ergonomie wędruje do Xterry, podobnie jak za skladalnosc i mobilność. Zasięg i czułość wypada często na korzyść Fishera, ale bynajmniej nie jest to reguła.

Pozdrawiam

VW
Napisano
To najnowsza i jak zapowiada producent ostateczna" wersja Xterry 70. Różnic jest kilka m.in. czarny kolor zastąpił szary, mamy możliwość włączenia podświetlenia, dodatkowy tryb w pinpoincie pozwalający na określenie wielkości przedmiotu, offset w strojeniu do gruntu (możliwość ręcznej kompensacji) dodatkowy program fabryczny i według producenta nieco zwiększony zasięg, choć to ostatnie wynika pewnie z dobrze zastosowanego offsetu.

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie