Tomax Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Witam. Z racji, że jest to moja pierwsza klamra, jest dla mnie cenna. Są owszem posty o tym jak czyścić, ale może ktoś ma doświadczenie z klamrą w bardzo podobnym stanie jak moja.Klamra ma jak widać zieloną korozję (chyba nazywa się to grynszpan), który prawie całkowicie zakrywa patynę. Chcę to usunąć tak, żeby została patyna.Z góry dzięki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomax Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Tył klamry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Mocz w oliwce ( nalot będzie odpadać ) . Wszelkie odrdzewiacze (fosol itp ) - z gruntu rzeczy niebezpieczne . Czyli nie stosuj ich . POZDRO ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomax Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2011 Powędrowała do oliwki dla niemowląt. Po ilu dniach ścierać nalot? Szczoteczka do zębów będzie dobra? Jak ładnie wyjdzie, wrzucę zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawgo Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Z tą szczoteczką nie przesadzaj....nastaw się na cierpliwość jeśli chcesz klamrę zostawić w patynie. Może to potrwać....nawet dwa lata. Oliwki dla niemowląt nie stosowałem nigdy, więc nie mam doświadczeń .....zawsze używam oliwki z oliwek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 28 Grudzień 2011 Share Napisano 28 Grudzień 2011 Oliwa z oliwek najlepsza. Oczywiście oliwka rozmiękczy osad i usunie brud ale nie jest oczywiście cudnym specyfikiem do oczyszczania " . Poczytaj na forum o paście do zębów - podobno dobra metoda na niektóre monetki nie wiem jak z klamerką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.