Pablo.wpl Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Napisano 28 Grudzień 2011 Proszę o identyfikację Średnica 21mm
Pablo.wpl Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Napisano 28 Grudzień 2011 Olbracht czy coś starszego ?> jaki nominał ?
Pablo.wpl Napisano 28 Grudzień 2011 Autor Napisano 28 Grudzień 2011 Pod koroną jest widoczne W i jakiś dziwny + to by była mennica Wschowa? półgrosz Władysław Jagiełło ?na to wychodzi ale proszę o opinie Pozdrawiam
minelab E-trac pro Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Witam.A jak wyprostowałeś można wiedzieć? Gratuluję i pozdrawiam
drag47 Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Pablo możesz dać fotkę po wyprostowaniu? Jak to wygląda? Próbowałem kiedyś prostować srebro i już wiem ,że nie był to najlepszy pomysł:) No chyba ,ze masz na to jakiś sposób?
sqr Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Osobiście odradzam prostowanie monet.Pozornie 'zdrowo' wyglądająca moneta okazuje się niesamowicie krucha i pęka ;/ Niestety wiem to z autopsji.
Pablo.wpl Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 he:) więc mój komentarz miał na myśli że dalej mało widać:)ale pokarze zaraz ma się sposoby
Pablo.wpl Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 są też ludzie od prostowania starych rzeczy wystarczy popytać albo samemu pomyśleć czy da się czy też nieno ale destrukt jak by nie było
drag47 Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Podgrzewałeś tę monetę przed prostowaniem? Próbowałem w ten sposób ale robi się na srebrze taki żółtawy odcień. Wydaje mi sie ,że na Twojej właśnie to widać. Moim zdaniem lepiej już zostawić tak jak wyszła z ziemi. pozdro
Pablo.wpl Napisano 5 Styczeń 2012 Autor Napisano 5 Styczeń 2012 nawet nie była grzana mniejsza z tym, nie wiem gdzie to widzisz ale okjest taka rzecz że nie każdą rzecz da się wyprostować prostymi sposobami a akurat ta moneta uległaPozdrawiam
drag47 Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 Tak mi się wydawało, może to efekt flesza. A jeśli prostować bez podgrzewania to jak? Tak po prostu położyć na czymś niezbyt twardym( żeby nie porysować) i dociskać? Pytam bo kilka monet zepsułem próbując je naprostować:)
sqr Napisano 5 Styczeń 2012 Napisano 5 Styczeń 2012 w sumie to może cienkie sreberka lepiej poddają się prostowaniu,bo ja kiedyś prostowałem półtoraka Z III W i dało radę a np. szóstak F.W. poległ ;( no ale to chyba temat bardziej do konserwacji. pozdro
Pablo.wpl Napisano 7 Styczeń 2012 Autor Napisano 7 Styczeń 2012 :)jest to polska moneta tak jak pisałem odmiana wschowa odmian było chyba 7 czy 8a prostowanie było banalne i co prawda niedokładne jak widać .ale jak dla mnie to już jest ok.Pod nogą krzesła na na drewienku , moneta owinięta materiałem, i skok na krzesło he hewiem że to śmieszne ale pomogłoPozdrawiam
Pablo.wpl Napisano 16 Styczeń 2012 Autor Napisano 16 Styczeń 2012 prostowaleś kiedyś na własną rękę cos?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.