Skocz do zawartości
  • 0

Zegarek kieszonkowy omega

Vojtis

Pytanie

Napisano

Witam.
Proszę o pomoc w indetyfikacji roku i krótkiego opisu stanu technicznego zegarka. Znalazłem po pradziadku. Chciałbym wiedzieć czy warto go restaurować. Jaka mniej więcej wartość rynkowa oprócz sentymentalnej.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzięki za info. Czy są miejsca gdzie mogę dostać wskazówki i części do takiej omegi, jakieś aukcje internetowe kolekcjonerów?
Z góry dziękuję za jakieś sugestie
Napisano
Jak masz w okolicy zegarmistrza (nie mylić z batermistrzem) to mu zanieś. Jeżeli stary fachura to dobierze wskazówki we własnej szufladzie. Powie też czy warto naprawiać. Sam wskazówek i tak nie dobierzesz. Zostaw go dla wartości sentymentalnej, bo materialna jest niewielka - Omegi sprawne zaczynają się od 500-600 zł a żeby przekroczyć 1000 to musi być stan gabinetowy albo rzadki model. Zaloguj się na zegarkiklub, znajdziesz i wskazówki i być może kogoś, kto pomoże zegarek uruchomić za przystępną cenę (w Krakowie za samo otwarcie koperty i rzut okiem kiedyś usłyszałem 100 zł).
Napisano
generalnie przy niej zakladajac ze sprezyna jest ok plus os balansowa to wstawilbym tylko szkielko plus wskazowki i bigiel-w 100 powinno sie zamknac.Ew lekkie podlatanie tarczy
Zakladam ze os sekundowa jest cala.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie