Vojtis Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Napisano 20 Grudzień 2011 Witam.Proszę o pomoc w indetyfikacji roku i krótkiego opisu stanu technicznego zegarka. Znalazłem po pradziadku. Chciałbym wiedzieć czy warto go restaurować. Jaka mniej więcej wartość rynkowa oprócz sentymentalnej.
Vojtis Napisano 20 Grudzień 2011 Autor Napisano 20 Grudzień 2011 podobny już był temat, ale wydaje mi się że mój się różni
Vojtis Napisano 21 Grudzień 2011 Autor Napisano 21 Grudzień 2011 Dzięki za info. Czy są miejsca gdzie mogę dostać wskazówki i części do takiej omegi, jakieś aukcje internetowe kolekcjonerów?Z góry dziękuję za jakieś sugestie
Hebda Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Może u zegarmistrza?Takiego prawdziwego,ale nie u takiego co tylko paski,baterie wymienia..Jak nie będzie miał,może ściągnąć
peterpan Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 Jak masz w okolicy zegarmistrza (nie mylić z batermistrzem) to mu zanieś. Jeżeli stary fachura to dobierze wskazówki we własnej szufladzie. Powie też czy warto naprawiać. Sam wskazówek i tak nie dobierzesz. Zostaw go dla wartości sentymentalnej, bo materialna jest niewielka - Omegi sprawne zaczynają się od 500-600 zł a żeby przekroczyć 1000 to musi być stan gabinetowy albo rzadki model. Zaloguj się na zegarkiklub, znajdziesz i wskazówki i być może kogoś, kto pomoże zegarek uruchomić za przystępną cenę (w Krakowie za samo otwarcie koperty i rzut okiem kiedyś usłyszałem 100 zł).
Vorax Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 peterpan masz racje ale zeby ta Omega kosztowala 500 zl sprawna to musialby miec idealna tarcze.
Vorax Napisano 22 Grudzień 2011 Napisano 22 Grudzień 2011 generalnie przy niej zakladajac ze sprezyna jest ok plus os balansowa to wstawilbym tylko szkielko plus wskazowki i bigiel-w 100 powinno sie zamknac.Ew lekkie podlatanie tarczyZakladam ze os sekundowa jest cala.
Vorax Napisano 21 Grudzień 2011 Napisano 21 Grudzień 2011 Wartosc rynkowa w tym stanie 200zl.Pozdrawiam Vorax
Pytanie
Vojtis
Witam.
Proszę o pomoc w indetyfikacji roku i krótkiego opisu stanu technicznego zegarka. Znalazłem po pradziadku. Chciałbym wiedzieć czy warto go restaurować. Jaka mniej więcej wartość rynkowa oprócz sentymentalnej.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.