Skocz do zawartości
  • 0

Zdjęcia dziadka

wojt13

Pytanie

Napisano

Proszę o identyfikację 4 zdjęć ,wystawiłem na prośbe kolegi, który chciałby się czegoś więcej dowiedzieć o swoim dziadku , wiem tylko tyle że zdjęcie w aucie zrobione było w Niechcicach pozdrawiam Wojt

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zdjęcie pierwsze mocno kojarzy mi się z Armią Hallera.

Zdjęcie trzecie - wojak w spolszczonej kurtce amerykańskiej, lata 1918-1919.

Ostatnie zdjęcie jest dużo późniejsze, między 1927 a 1935 rokiem.
Napisano
Wstaw pierwsze zdjecie bez deformacji, bo chyba cos z nim nie tak. Poza tym wstaw zblieznia, np: motocykl, bagnet, czapki.
Napisz tez cos wiecej, np data urodzenia, miejsce urodzenia (zabor),oraz co wiecej wiesz na ten temat (nawet jesli nie jest to sprawdzone, czy poparte dokumentami)

djęcie pierwsze mocno kojarzy mi się z Armią Hallera"

- moze byc, pas tez francuski

djęcie trzecie - wojak w spolszczonej kurtce amerykańskiej, lata 1918-1919."

- tu bym zmienil na 1919-27. Nie sadze aby dostawy USA dotarly juz do Polski w 1918 roku. Ostatnie mundury zagraniczne wycofano w 1926, czy 1927. Pas jest juz polski, lub wczesniejszy austrowegierski.
Napisano

Proszę o identyfikację 4 zdjęć ,wystawiłem na prośbe kolegi, który chciałby się czegoś więcej dowiedzieć o swoim dziadku , wiem tylko tyle że zdjęcie w aucie zrobione było w Niechcicach pozdrawiam Wojt

Napisano
Bardzo dziękuję za wszelkie informacje, jak narazie nie mogę wrzucić lepszych fotek( nie mam dostępu)pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku .
Napisano
Motocykl to na 100% NSU z około 1911- 1912 roku.Co ciekawe jest to rzadki model wo cylinder". Jest bardzo podobny do one cylinder" ale dwucylindrówka odróżnia się między innymi krótszym błotnikiem przednim i większym kołem napędowym
Napisano

Zdjęcie podglądowe i zaznaczone na nim elementy identyczne zTwojego zdjęcia.
Co do auta to kieruj się na niemieckie, Amerykan na 100% to nie jest. W tym czasie a\\jankesi stosowali proste maski. Szukałbym coś w Oplu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie